ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПЕТРО ПОРОШЕНКО ВІДВІДАВ ЯМНИЦЬКУ ГРОМАДУ

   31 травня – історичний день для Ямницької об’єднаної територіальної громади. У рамках робочого візиту на Прикарпаття громаду відвідав Президент України Петро Порошенко. Глава держави побував у Ямницькому ліцеї, привітавши школярів та випускників зі Святом останнього дзвоника.

    “Це дуже зворушлива, дуже хвилююча подія, яка відкриває двері у велике життя випускникам школи. Дуже ретельно вони готувалися до цього дня – вчилися, виховувалися. Вчилися не лише знанням, вчилися любити Батьківщину, вчилися дружити, бути гідними громадянами нашої фантастичної держави, де нам всім пощастило жити”, – зазначив Петро Порошенко.

   Президент відзначив, що Ямницький ліцей був добре відремонтований, і це відбулося в тому числі завдяки президентській програмі децентралізації, місцевому бюджету і коштам меценатів.

  За словами президента, особливість Ямницького ліцею у тому, що тридцять його випускників пішли боронити Україну, серед яких і Руслан Юрчишин, який став снайпером, і, на жаль, передчасно пішов з життя. Пам’ять загиблого героя та інших захисників, котрі віддали життя за Україну, присутні вшанували хвилиною мовчання.

  Знаковою подією під час відвідин урочистої лінійки стало підписання Президентом Указу «Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України».

  “Із 2018-го року ми оголошуємо 10-річчя української мови. Відбувається історична подія – я підписую Указ про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України”, – заявив Глава держави.

   Гарант оголосив, що з 2018 року в Україні починається десятиліття української мови. Указом передбачено затвердження цільової програми на 2018 – 2028 роки, спрямованої на забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, створення єдиного культурного простору України та збереження цілісності культури.

   Копію цього Указу було подаровано Ямницькому ліцею.

  Приємним подарунком для навчального закладу стала інтерактивна панель, адже з цього року першокласники будуть вчитись за програмою Нової української школи, з інтерактивною формою навчання, із застосуванням сучасних методів навчання, комп’ютерів та інтерактивних дощок.

  На Святі останнього дзвоника були присутні високоповажні гості: Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадій Зубко, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олег Гончарук, голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий, голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк,  а також секретар Ямницької сільської ради ОТГ Юрій Проценко, депутати і представники виконавчого комітету Ямницької сільської ради ОТГ.

   На завершення дійства учні, батьки та учителі мали змогу поспілкуватися і зробити фото з Президентом. Ця визначна подія назавжди увійде в історію Ямницького ліцею та Ямницької об’єднаної територіальної громади.

ФОТОЗВІТ: