ЛІТНІ ТАБОРИ ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ

     Літо – найулюбленіша пора, яку завжди з нетерпінням чекають школярі. Це час відпочинку, подорожей, знайомств і веселих розваг.

    Цьогоріч вперше у нашій новоствореній громаді організовано роботу пришкільних таборів відпочинку на базі закладів освіти «Мрія» (Ямницький ліцей), «Віночок» (Павлівський ліцей),  «Сонячний промінчик» (Сілецька гімназія), «Веселка» (Тязівська гімназія), які функціонували у період з 29 травня по 11 червня. Відпочинком було охоплено 200 дітей нашої громади. Серед них діти, батьки яких є учасниками АТО, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, напівсироти, талановиті та обдаровані діти.

       На харчування дітей було виділено з бюджету громади 40 000 грн.

   Пришкільні табори дали змогу дітям наповнити життя цікавими зустрічами, корисними заняттями, розвинути творчі здібності, задовольнити індивідуальні інтереси та можливості.

     Так, 1 червня школярі з кожного табору відвідали «Містечко професій», яке було організовано на базі Ямницького ліцею. Кожен охочий зміг побачити і почути про особливості багатьох професій, спробувати себе в тому чи іншому ремеслі. Вихованці отримали чимало позитивних вражень, емоцій, познайомились з новими друзями, змогли продемонструвати свої таланти, а також отримали подарунки та нагороди.

      Протягом табірної зміни були  організовані цікаві екскурсії в Галицький заповідник, до «Карпатського трамвайчика», в Древній Галич – Крилос , в м.Коломию, в село Меденичі Львівської області, де розташований найбільший зоопарк західної України «Лімпопо», в кінотеатр «Люм’єр» на перегляд мультфільмів, до парку Т.Шевченка та екскурсії визначними місцями рідних сіл.

     А ще були проведені спільні екскурсії вихованців Тязівської та Сілецької гімназій до Духової криниці в с.Сілець та на «Вівсяну поляну» в с.Тязів. Діти ще більше здружилися та отримали багато незабутніх та цікавих вражень.

     Щира вдячність голові нашої громади Роману Крутому за сприяння та підтримку в організації таборів, начальникам таборів та вихователям – за добру і змістовну роботу, школярам – за активну участь, ініціативу та гарний настрій.