ТРАДИЦІЯ ПАВЕЛЕЦЬКИХ ВЕЧОРНИЦЬ

   02 березня 2019 року у Павлівці, за доброю місцевою традицією, відбулося гарне українське свято – “Павелецькі вечорниці”. Ще з 2008 р., коли проведення даного дійства було відновлено, павелецька громада щорічно запрошує гостей на вечірню забаву з танцями, театральними сценками, гумористичними забавляннями, веселою піснею і смачними стравами.

   Цьогоріч на святковий захід у Павлівському ліцеї зібралися представники усіх сіл ОТГ, зокрема, голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий, секретар Ямницької сільської ради ОТГ Юрій Проценко, в.о. старости с. Тязів Василь Боднарчук, депутатський корпус, працівники апарату сільської ради, духовенство, ЗМІ, громадськість та багато інших гостей.

   З вітальним словом до присутніх звернулися сільський голова Роман Крутий, який активно сприяє культурно-просвітницьким заходам у Ямницькій ОТГ, в.о. старости с. Павлівка й основний організатор дійства Іван Вацеба, начальник відділу культури, молоді та спорту ОТГ Христина Попадинець.

   У залі панувала святкова атмосфера, усі співали народних пісень, спілкувалися і під веселі жарти куштували смачні українські страви, приготовані з любов’ю справжніми ґаздинями. Гості радо проводили час і танцювали під живу музику аж до перших півнів. Аматори Павлівського будинку культури, учасники народного драматичного колективу веселили глядачів своїми виступами та театральними постановками: “Вечорниці”, “Кум та кума”, “Циган та рекетир”, “Дві кумасі”, “Шукаєм невістку”. 

      Прикарпатський сміхованець Ігор Чепіль подарував присутнім свої неперевершені гуморески та провів з гостями конкурс між столами за краще виконання української пісні. Прикрасив вечорниці гарними піснями вокально-інструментальний ансамбль викладачів Ямницької музичної школи “Реприза”, під керівництвом Світлани Бойко.

    Щиро дякуємо організаторам свята – в.о. старости с. Павлівка Івану Вацебі, начальнику відділу культури, молоді та спорту ОТГ Христині Попадинець і головному спеціалісту відділу Марті Вацебі, художнім керівникам Олександрі Боднар і Володимиру Савчуку, директору БК с. Павлівка Уляні Савчук, креативній павелецькій молоді, ансамблю “Реприза” і його керівнику Світлані Бойко та всім артистам-аматорам, які долучилися до проведення даного дійства, за творчість, ентузіазм та збереження традицій рідного народу.

   “Павелецькі вечорниці” вдалися на славу. Підтримувати та примножувати народні звичаї, що сягають корінням сивої давнини, через проведення таких заходів є доброю справою і свідченням того, що українці велична самобутня нація з багатою культурною спадщиною.

ФОТОЗВІТ: