ВІДБУЛАСЬ XI СЕСІЯ ЯМНИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ СЬОМОГО ДЕМОКРАТИЧНОГО СКЛИКАННЯ

   У вівторок, 26 лютого 2019 р. відбулася XІ сесія Ямницької сільської ради об’єднаної територіальної громади сьомого демократичного скликання, під час якої депутати прийняли ряд важливих для громади рішень.

   На засіданні були присутні в.о. старост Павлівського, Сілецького, Тязівського старостинських округів, депутатський корпус, працівники апарату сільської ради, керівники підприємств, представники ЗМІ та громадськість. Порядок денний сесії налічував 57 питань.

   Найперше увазі депутатів було представлено розроблену Стратегію розвитку Ямницької ОТГ на 2019-2023 роки. В рамках розгляду даного питання начальник відділу проектів та програм місцевого самоврядування Ярослав Татарин ознайомив присутніх з усіма аспектами важливого для ОТГ стратегічного документу, над яким протягом року працювала створена робоча група, і який репрезентує бачення майбутнього розвитку громади. Допомагали у роботі над Стратегією також спеціалісти Івано-Франківського регіонального відділення Центру розвитку місцевого самоврядування. Стратегія розвитку Ямницької ОТГ на 2019-2023 роки передбачає три напрямки: розвиток економіки громади, комфортне життя її мешканців, а також розвиток людського потенціалу. Затвердження стратегічного документу репрезентує чіткий, деталізований план сталого розвитку громади, і відтепер сприятиме можливості залучення додаткових коштів за рахунок державного, обласного бюджету та іноземної донорської допомоги на реалізацію програм та заходів, визначених у самій Стратегії.

   Наступним, не менш важливим рішенням, за яке проголосував депутатський корпус, стало затвердження Програми Бюджету участі Ямницької об’єднаної територіальної громади на 2019-2020 роки. Відтепер кожна ініціативна група жителів ОТГ має змогу за кошти громади реалізувати свій власний проект, свою ідею.

   “Дана програма допоможе активізувати населення брати участь у суспільних процесах громади і, таким чином, сприятиме у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють наших жителів”, – зазначив голова Ямницької ОТГ Роман Крутий.

    Крім того, на порядку денному сесії депутати прийняли рішення про премію Ямницької сільської ради об’єднаної територіальної громади “Обдаровані діти громади”, відповідно до якої кращі учні, починаючи з дошкільного віку, зможуть отримати відповідну нагороду за свої старання і досягнення. Дана премія заохочуватиме дітей до активності та досягнення високих результатів у навчанні, мистецтві, спорті й інших напрямках, що сприяють успішності молодого покоління.

   Під час робочого засідання депутатський корпус затвердив Програму соціально-економічного та культурного розвитку Ямницької ОТГ на 2019-2020 роки. Було прийнято рішення про спрямування залишку коштів загального та спеціального фондів сільського бюджету, відповідно до якого передбачається розвиток охорони здоров’я, освіти, інфраструктури та благоустрою населених пунктів Ямницької ОТГ. Шляхом поіменного голосування на сесії також прийняли рішення стосовно оренди об’єктів комунальної власності  та ряд земельних питань.

ФОТОЗВІТ:

ВІДЕО:

Відео комунального підприємства “ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЯ “ТИСМЕНИЦЯ“