ДЛЯ МЕДИЧНОГО ЦЕНТРУ ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ ПРИДБАНО СУЧАСНЕ ОБЛАДНАННЯ

    Матеріально-технічна база Ямницької лікарської амбулаторії поповнилася сучасним обладнанням, котре допоможе запустити на повну потужність роботу лабораторії Ямницької ЛА ЗПСМ. За кошти Ямницької сільської ради ОТГ було придбано новий гематологічний аналізатор, що дозволяє швидко визначати 20 основних гематологічних параметрів і будувати 3 гістограми, виконуючи 60 тестів за годину; прилад має вбудовану систему контролю якості з можливістю збереження та аналізу показників якості роботи.

 За сприяння керівництва Ямницької ОТГ та депутатського корпусу придбано також новий дванадцятиканальний  електрокардіограф, який передано  на дільницю  с. Сілець, де раніше не було можливості проводити ЕКГ-дослідження. ЕКГ-обстеження можна здійснювати як на амбулаторному прийомі, так і безпосередньо під час викликів.

   2018 рік можна назвати роком становлення для КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Ямницької ОТГ, а початок 2019-го став роком розвитку матеріально-технічної бази Центру. Проводяться капітальні ремонтні роботи по структурних підрозділах КНП ЦПМСД: капітальний ремонт приміщення Павлівської лікарської амбулаторії ЗПСМ, розпочатий у 2018 році; капітальний ремонт приміщення ФАПу с. Тязів (заміна вікон на нові, енергозберігаючі, ремонт опалювальної системи, облаштування санвузла); капітальний ремонт приміщення Ямницької лікарської амбулаторії.

   Шановні жителі Ямницької об’єднаної територіальної громади, нагадуємо, що у приміщенні Ямницької лікарської амбулаторії працює лабораторія, де можна здати ряд аналізів, зокрема: загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, цукор крові, дослідження крові на рівень холестерину. Крім того, у лабораторії є можливість зробити скринінг на вірус гепатиту В, вірус гепатиту C та СНІД.