РОМАН КРУТИЙ У СКЛАДІ ДЕЛЕГАЦІЇ ТИСМЕНИЦЬКОГО РАЙОНУ ВЗЯВ УЧАСТЬ У СВЯТКУВАННІ ДНІВ ЗЕМЛІ СТРІЛЕЦЬКОЇ (СТШЕЛЬЦЕ ОПОЛЬСЬКЕ, РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА)

   31 травня – 03 червня 2019 року на запрошення бургомістра міста Стшельце Опольське (Республіка Польща) голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий у складі офіційної делегації від Тисменицького району побував на традиційному щорічному святкуванні Днів Землі Стрілецької. У складі делегації були також голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк, голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк та радник голови Тисменицької райради Лідія Клевець.

    Протягом чотирьох днів відбувалися масштабні святкування, організовані польськими колегами. Зокрема, під час Ходи Стрільця делегати пройшлися вулицями міста у вишиванках, репрезентуючи таким чином національну символіку України. Під час офіційної церемонії святкування керівники міст-партнерів обмінялися вітаннями.

   Господарі свята організували для офіційних делегацій екскурсію ґміною Стшельце Опольське, де поділилися досвідом реалізації успішних проектів, зокрема, у соціальній та екологічній сферах. Делегати з України були учасниками релігійної Меси у костелі св. Лаврентія, святкових та інтеграційних зустрічей у парку Міцкевича, побували на виставах і святковому концерті, де пройшло цікаве дійство фарб холі, а також відвідали замок у Тошеку, турнір з настільного тенісу. До слова, цьогоріч у турнірі взяла участь команда Тисменицької дитячо-юнацької спортивної школи, яка посіла перше місце в командному заліку, випередивши команди міст-партнерів Стшельце Опольське (Республіка Польща) та Голіце (Чеська Республіка).

   В ході святкування Днів Землі Стрілецької голова Ямницької ОТГ Роман Крутий взяв участь у тематичних зустрічах та переговорах з офіційними делегаціями міст Голіце (Чеська Республіка) і Зост (Федеративна Республіка Німеччина) стосовно міжнародного партнерства. Було обговорено подальші кроки у напрямку культурної співпраці з цими містами, націлені на  зміцнення партнерських відносин. Зокрема, йшла мова і про майбутню поїздку польських юнаків-футболістів зі Стшельце Опольське у Ямницьку ОТГ на Міжнародний молодіжний футбольний турнір з нагоди 90-річчя футбольного клубу “Вихор”.

   Очільник Ямницької громади Роман Крутий продовжує активну роботу щодо міжнародної співпраці, залучення в громаду закордонних інвестицій, розширення кола спілкування та обміну досвідом мешканців ОТГ з іноземними партнерами, зокрема з Польщі.

   Приємною несподіванкою став подарунок партнерів м. Стшельце Опольське для пожежних частин Тисменицького району, зокрема й частини, розміщеної у Ямницькій ОТГ. Польські пожежники передали колегам з України обладнання та інструменти.

ФОТОЗВІТ:

ВІДЕО: