ЯМНИЦЯ ГУЧНО ВІДЗНАЧИЛА 575-Й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ (ВІДЕО)

    04 серпня 2019 р. село Ямниця відзначило 575-у річницю з часу першої письмової згадки, яка датується 1444-м роком. Населений пункт вдруге святкував свій День народження у складі Ямницької об’єднаної територіальної громади.

   В рамках програми фестин протягом дня відбулося чимало цікавих заходів для ямничан та гостей. Недільне дійство розпочалося ранковою Божественною Літургією у храмі св. Миколая. 

   Погожого дня у місці проведення фестин зібралась чимала аудиторія. Для дітей було організовано розважальні атракції, також діяла виїзна торгівля.

     Продовженням святкування стали забави й ігри для дітей та молоді. Традиційний конкурс малюнків на асфальті зібрав цьогоріч багато юних художників, котрі за допомогою кольорової крейди вимальовували дитячі шедеври. Найстаранніші учасники конкурсу за свої творіння отримали заохочувальні призи.

    Опісля на активну молодь очікувала цікава розвага –  свято фарб холі, яке у поєднанні із запальними танцями зафарбувало одяг та обличчя учасників у яскраві веселкові барви.

  Для сильних духом і тілом на місцевому стадіоні влаштували захоплюючі спортивні змагання. Найактивніші жителі мали нагоду спробувати свої сили в армреслінгу, підніманні гирі, жонглюванні м’ячем, стрибках через скакалку, ходьбі на ходулях, ударах по м’ячу на точність та перетягуванні канату. По завершенні змагань сільський голова Ямницької ОТГ Роман Крутий нагородив переможців грамотами й подарунками за старання і наполегливість.

    Ближче до вечора урочисту концертну програму своїм чарівним співом  розпочала аматорська хорова капела “Дзвін”. Привітати ямничан на свято прибуло чимало поважних гостей з області, району, довколишніх сіл, а також партнери Ямницької громади з ґміни Свьонтки (Республіка Польща).

   Щирі вітання і благословення присутніх з нагоди поважного ювілею прозвучали з уст отця-митрата Богдана Куриліва.

   Гостей та жителів села зі знаковою датою привітав голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий, який зичив громаді добробуту, благополуччя, миру, щастя і злагоди в оселях. У своєму вітанні очільник громади акцентував на тому, що керівництво та депутатський корпус продовжують активно працювати на благо добробуту мешканців Ямницької ОТГ.

    “Щиро вдячний усім, хто долучається і своїми зусиллями допомагає громаді ставати більш успішною. Переконаний, що лише завдяки спільній праці ми зможемо досягти процвітання і стати гідним прикладом для інших”, – зазначив Роман Крутий.

    Також на урочистості прибули представники влади Тисменицького району – голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк та заступник голови Тисменицької районної ради Ігор Федоришин, які у своїх вітаннях бажали ямничанам щонайкращих гараздів, мирного неба і подальшого процвітання. Крім того, керівництво Тисмениччини грамотами та нагородами відзначило активних громадських діячів Романію Постолянюк та отця Ярослава Рожака за заслуги і внесок у розвиток Ямниці.

   Привітав рідне село з Днем народження депутат обласної ради, громадський діяч Роман Ткач. Він передав голові громади Романові Крутому унікальний український стяг, який пережив часи радянських поневірянь у підпіллі і зберігся донині.

    До поздоровлень з нагоди поважної дати долучились голова села Майдан Марія Зелінська, сільський голова Старого Лисця Анатолій Лущак, голова села Вільшаниця Володимир Ющишин, в.о. старости села Клузів Угринівської ОТГ Марія Іваницька, а також Василь Ісаків – сільський голова с. Рибне, котре незабаром стане п’ятим населеним пунктом у складі Ямницької ОТГ.

   Представники польської делегації у своїх вітаннях дякували громаді за тісне співробітництво та гостинність, висловивши сподівання, що у подальшому польсько-українські відносини ставатимуть все міцнішими. Гості з Польщі бажали ямничанам процвітання, а Ямницькій ОТГ – успіху на шляху до європейського майбутнього.

  До мікрофону був запрошений також директор відділу постачання ПрАТ “Івано-Франківськцемент” Микола Деркач, який від імені голови правління підприємства Миколи Круця привітав жителів Ямниці зі святом і вручив очільнику громади ключі від нового сміттєвоза.

    Роман Крутий подякував за щедрий дарунок і наголосив, що бюджетоутворююче для Ямницької ОТГ підприємство ПрАТ “Івано-Франківськцемент” продовжує тісну співпрацю з громадою, здійснюючи неоціненний внесок у процес її соціально-економічного розвитку.

    Голова ОТГ урочисто передав ключі від нової техніки керівнику комунального підприємства “Ямниця” Руслану Савуляку, зазначивши, що відтепер якість надання комунальних послуг для мешканців буде ще кращою.

    Поздоровили жителів села Ямниця зі святом також в.о. старости с. Сілець Інна Дейдей, в.о. старости с. Павлівка Іван Вацеба та в.о. старости с. Тязів Василь Боднарчук. Також привітали і поблагословили усіх присутніх парох с. Павлівка о. Василь Сенько та парох с. Тязів о. Дмитро Кубацький.

   Концертну програму продовжили мистецькі дарунки для ямничан за участі аматорських колективів будинків культури Ямницької ОТГ, а також сіл Рибне, Майдан, Угринів і Клузів. Талановиті артисти захопили глядачів своїми співами, танцями і грою на музичних інструментах.

   Приємним моментом святкового дійства стало нагородження жителів села у різних номінаціях. Відзначили найстаршого і наймолодшого жителів, найстаршу і наймолодшу подружні пари. Крім того, відзнакою та грамотою була нагороджена Ілона Рега, лауреат Премії Ямницької ОТГ “Обдаровані діти громади” 2019 р. у номінації “Спортсмен року”.

   Найочікуванішою подією вечора став виступ популярного українського гурту “Дзідзьо”. Драйвовий виконавець традиційно вийшов на сцену у сценічному образі з пір’ям на голові і запалив публіку своїми відомими хітами. Декотрим глядачам навіть пощастило отримати футболки, сувеніри та автографи від хед-лайнера.

     Завершились недільні фестини далеко за північ розважальною дискотекою для молоді. Святкування 575-ї річниці Ямниці, організоване Ямницькою об’єднаною територіальною громадою, створило піднесену атмосферу, подарувало незабутні емоції і стало чудовим подарунком для ямничан та гостей села.

ВІДЕО:

Відео комунального підприємства “ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЯ “ТИСМЕНИЦЯ”

БОЖЕСТВЕННА СВЯТА ЛІТУРГІЯ У ЦЕРКВІ СВ. МИКОЛАЯ:

СВЯТКУВАННЯ 575-Ї РІЧНИЦІ ДНЯ СЕЛА

КОНКУРС МАЛЮНКІВ НА АСФАЛЬТІ:

СВЯТО ФАРБ ХОЛІ:

СПОРТИВНІ ЗМАГАННЯ:

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ СВЯТА:

КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА:

ЗІРКА ВЕЧОРА “DZIDZIO”

ЯМНИЧАНИ ТА ГОСТІ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЯМНИЦІ: