ДЕЛЕГАЦІЯ ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ НА ВІДКРИТТІ ПОЖЕЖНОЇ ЧАСТИНИ У ПАРТНЕРСЬКІЙ ҐМІНІ СВЬОНТКИ

   Офіційна делегація Ямницької об’єднаної територіальної громади взяла участь у відкритті оновленої пожежно-рятувальної частини у партнерській ґміні Свьонтки Ольштинського повіту Вармінсько-Мазурського воєводства (Республіка Польща).

   На таку визначну для ґміни подію завітало чимало представників місцевої влади, духовенства, гостей, громадськості та ЗМІ. До складу представництва Ямницької ОТГ увійшли в.о. старости Тязівського старостинського округу Василь Боднарчук, депутат Ямницької сільської ради ОТГ Мар’ян Дерун та начальник державного пожежно-рятувального посту с. Ямниця Тарас Кривенчук. Усі витрати за проживання і перебування української делегації взяла на себе влада ґміни-партнера.

    Під час урочистостей до привітального слова почергово були запрошені усі гості. Зі словами щонайкращих вітань до присутніх звернувся війт ґміни Свьонтки Славомір Ковальчик, подякувавши усім, хто доклав максимум старань задля покращення безпеки у ґміні. За його словами, модернізація пожежно-рятувальної частини є результатом наполегливої спільної праці місцевої влади, добровільної пожежної частини та небайдужих мешканців.

   Привітала ґміну-партнера з історично-важливою подією і українська сторона.  Очільник делегації Василь Боднарчук від імені голови Ямницької ОТГ Романа Крутого поздоровив польських колег із такою важливою для Свьонток подією в напрямку розвитку пожежно-рятувальної справи, побажавши щастя, успіхів, подальшого усестороннього процвітання і добробуту.

  Чільним моментом дійства стала передача двох одиниць пожежно-рятувальної спецтехніки для добровільних пожежних частин Свьонток та Квєцево, котрі допомагатимуть польським вогнеборцям ефективніше працювати в умовах надзвичайних ситуацій.

   Окрім відвідин офіційного відкриття пожежної частини, делегати Ямницької ОТГ мали змогу ознайомитися з особливостями організації та несення служби польських вогнеборців, оглянули сучасну пожежно-рятувальну техніку, уніформу та обладнання. До слова, пожежні частини в населених пунктах ґміни засновані та діють на добровільній основі.

    Війт Свьонток Славомір Ковальчик подякував представникам Ямницької громади за приїзд, а делегати від імені керівництва ОТГ висловили щиру вдячність владі ґміни за теплий прийом і прагнення до подальшої обопільної співпраці, яка є доброю можливістю для української сторони переймати досвід іноземних колег.

    Співробітництво Ямницької об’єднаної територіальної громади з ґміною Свьонтки розпочалася ще у 2018 р. підписанням Меморандуму про всебічне партнерство обох сторін і продовжує міцніти через нові взаємні візити, обмін досвідом та взаємодію у різних сферах, результатом котрої стало продовження тісної дружби та співпраці у напрямку європейського розвитку.

ФОТОЗВІТ: