НА СТРУНАХ КОБЗАРЕВОЇ ДУШІ

     У неділю, 18 березня 2018 року в актовій залі Ямницького НВК відбувся святковий концерт «На струнах Кобзаревої душі», присвячений 204-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

     Захід розпочався із композицій у виконанні місцевої народної, аматорської, хорової капели «Дзвін» ім. Романа Долчука. Після чого слово було надане голові Ямницької об’єднаної територіальної громади Романові Крутому. «Вшанування Тараса Шевченка уже стало традицією. Ще з тих давніх часів цей великий патріот і борець за волю України закликав нас до єдності. Тому ми повинні пам’ятати його слово і шанувати його творчість як частину нашої історичної спадщини», – зазначив очільник Ямницької об’єднаної територіальної громади. Крім того, Роман Крутий висловив усім, хто брав участь у заході, щиру подяку за активну і плідну працю в культурній діяльності нашої громади. Також, учасники хорової капели «Дзвін» ім. Романа Долчука (Лідія Савчук, Олег Салій, Андрій Дейчаківський, Ірина Павлик) були відзначені преміями та грамотами за вагомий внесок у культурний розвиток села та з нагоди 60-, 70-річчя від дня народження. Благословив захід отець Ярослав Рожак.

  У події взяли участь таланти з усіх сіл Ямницької ОТГ, зокрема:  вокальні ансамблі «Калина», «Берегиня» та «Відродження» Ямницького будинку культури, ансамбль бандуристів Ямницької ДМШ, вокально-інструментальний ансамбль «Реприза», дитячий ансамбль «Співаночка», читці поезій Христина Шпільчак та Ірина Щербій, учні Ямницького НВК; драматичний колектив «Театральна скриня» с. Тязів; читці поезій із села Сілець – Тарас Пашко і Надія Шидивар та інші учасники художньої самодіяльності.

     Наприкінці із заключним словом виступила начальник відділу культури, молоді та спорту Ямницької ОТГ Христина Попадинець, подякувавши усім, хто долучився до організації дійства, зокрема голові Романові Крутому. Завершився концерт традиційним виконанням хоровою капелою «Дзвін» спільно із залом «Заповіту» великого Кобзаря.

 Після офіційних заходів із відзначення Шевченківських днів, концерт став чудовою нагодою вкотре пройнятись глибокими думками й почуттями нашого національного велета духу.

ФОТОЗВІТ: