ОКРИЛЕНІ УСПІХОМ

       Культурно-мистецьке життя столиці багате на різноманітні події. Щороку в м. Київ проходить безліч музичних конкурсів, які виховують художні смаки та дозволяють талантам знайти достойне місце в творчому процесі. Одним з таких є міжнародний конкурс «PREMIER», який навесні збирає кращих українських та зарубіжних виконавців, розширюючи географію цього музичного дійства. Цей захід є важливою культурною  подією, яка допомагає розкритися талантам, зміцнити віру в себе та бажання вдосконалювати свій професійний рівень. Діапазон виконаного репертуару надзвичайно широкий і включає в себе класичні, народні, а також сучасні напрямки вокального й хореографічного мистецтва. Засновником і організатором конкурсу є благодійний фонд «ВІВАТ АРТ», за сприяння Міністерства культури України та Департаменту культури КМДА.

     Конкурсне прослуховування відбувалося з 01.03.18р. по 04.03.18р. У ньому брали участь понад 200 солістів, 28 вокальних ансамблів, 8 хорів, 27 хореографічних колективів з України, Вірменії, Китаю та Польщі. Учасники  виступали в таких номінаціях: академічний вокал (солісти, вокальні ансамблі, хори, камерний вокал, оперний вокал), естрадний вокал (солісти, ансамблі) та хореографія (солісти, ансамблі).

     Прослуховування учасників номінації академічний вокал, а саме солістів (категорія С), вокальних ансамблів (категорія С, D) та оперного вокалу (2 тур), проходило 3 березня в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка. За умовами конкурсу, час виступу не повинен був перевищувати 10 хвилин.

     Солістка Боднарчук Анастасія (учениця VIII класу) та  вокально-інструментальний ансамбль викладачів «Реприза» Ямницької ДМШ вперше взяли участь у міжнародному конкурсі «Premier». Анастасія чуттєво й проникливо виконала українські народні пісні  «Чи ти ненько чула» (обробка Кулика) і «Роде наш красний» (Світлана Бойко, концертмейстер Мар’яна Гусар) та стала дипломантом конкурсу.

За професійне та яскраве виконання творів (лемківська народна пісня в обробці М. Гусар «Під облачком», М. Скорик «Намалюй мені ніч», гурт «Еней» «Біля тополі», обробка М. Гусар) вокально-інструментальний ансамбль «Реприза»  отримав ІІ премію (керівник Світлана Бойко).

     Дирекція школи, вокально-інструментальний ансамбль «Реприза», у складі восьми викладачів Ямницької ДМШ, та талановита і перспективна випускниця школи Анастасія Боднарчук разом з родиною,  висловлюють щиру подяку за моральну і фінансову підтримку голові сільської ради Ямницької ОТГ Роману Крутому та начальнику відділу культури Ямницької ОТГ Христині Попадинець. Дякуємо за взаєморозуміння, небайдужість, і  за те, що вселяєте у нас віру в перемогу, додаєте впевненості у своїх силах. Любов до музики та української пісні об’єднує всіх людей. Тільки об’єднавшись, і з надією у серцях розквітне Україна, в добрі, любові й мирі на довгії роки!