НОВІ ШКОЛИ У НОВІЙ ГРОМАДІ

   Напевно, немає сім’ї чи родини, якої би не торкалися проблеми  школи. Перевантаженість програм, які відбивають бажання вчитися, складність підручників, велика кількість домашніх завдань, недосконалість системи оцінювання – все це добре знайоме учням, батькам та вчителям.

   У 2018 році стартує довготермінова (до 2029 року)  реформа системи освіти «Нова українська школа», але сьогоднішні школярі також  повинні відчути зміни й отримати кращу якість освіти.

   Які зміни чекають нас у найближчі 10 років?  У центрі освітнього процесу стає учень. Протягом навчання від нього не чекатимуть зазубрення та бездумного відтворення інформації. Новий закон «Про освіту» передбачає десять компетентностей випускника і найважливішою серед них є уміння навчатися упродовж життя. А ще – це перехід на 12-річне навчання, яке є в усіх європейських країнах, новий зміст і методи навчання, зміна класної кімнати, партнерські стосунки між учителем та учнем.

   Ямницький ліцей є одним із 100 закладів освіти України, що цьогоріч пілотують впровадження нових державних стандартів початкової освіти. З 1 вересня усі першачки будуть вчитися по-новому. Для цього треба серйозно підготуватися: закупити нові сучасні меблі, технічне обладнання, килимки для ігор та відпочинку, щоб кожна дитина почувала себе у класі затишно і безпечно.

   Об’єднання нашої  громади є шансом для серйозної модернізації закладів освіти ОТГ.  Новообрана влада вже зараз займається закупівлею всього необхідного обладнання, оргтехніки для учнів 1-х класів. Зробимо все, щоб не тільки в Ямниці, а й інших селах нашої громади дітям було навчатися в школі комфортно і з задоволенням. А традиційна роль батьків  як фінансових волонтерів відійде у минуле. Вони мають стати помічниками  вчителю в організації і підготовці занять, навчальних матеріалів, брати участь у шкільних заходах. Тоді кожна дитина побачить, що усі значимі для неї дорослі піклуються про неї і це дасть добрий результат у її зростанні, самовазі, навчанні.

Відділ освіти  Ямницької ОТГ