ПІДСУМКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ “ШКОЛА ПРОЕКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ”

     3-4 квітня відбулася підсумкова конференція «Школи проектного менеджменту» для представників ОТГ Івано-Франківської області, організаторами якої стали Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття за підтримки Програми U-LEAD з Європою. Ямницьку ОТГ представляв начальник відділу проектів та програм місцевого самоврядування Ярослав Татарин, який активно проявив себе на всіх етапах навчання.

   На першому етапі впродовж лютого-березня відбувалися навчання по всій території області для представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, молоді та усіх бажаючих.

     В перший день конференції для учасників були представлені реалізовані розвиткові проекти на території області на різну тематику: енергозбереження («Нова енергія», ІФНТУНГ), освітні ініціативи (Хата-Майстерня, Майстерня сільських ініціатив, Інша освіта), Центр спадщини Вигодської вузькоколійки (с.Вигода, ТАІФ), співпраця села і міста (постачання с/г продукції в ресторани/готелі міста, 23 ресторани), туризм (Active Ukraine), Центр розвитку інновацій та інвестицій («Агенти змін», ПНУ).

    А другого дня вже самі учасники презентувати власні ідеї, напрацювання, проекти. Після презентації кожен учасник отримав поради, доповнення, пропозиції щодо можливості реалізації та втілення власного проекту. Слід відмітити, що більшість ідей розроблені у відповідності до індикаторів транскордонної програми «Україна-Румунія 2014-2020» та пріоритетів Конкурсу ініціатив карпатських громад.