ПРЕДСТАВНИК ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ ПОБУВАВ НА ФОРУМІ “AGROPORT WEST LVIV 2018”

    З 19 по 21 квітня 2018 року у Львові пройшов Міжнародний форум з розвитку сільського господарства «Agroport West Lviv 2018». Захід відвідали й представники прикарпатських об’єднаних територіальних громад, зокрема від Ямницької ОТГ брала участь начальник відділу загальної та організаційної роботи Михайлина Боднарчук.

    Керівник південно-західного ХАБу Програми «U-LEAD з Європою» Юлія Грицку-Андрієш зазначила, що було вирішено запросити представників тергромад для того, щоб ті могли отримати нові знання, обмінятись досвідом та побачити інноваційні підходи економічного розвитку. На її переконання, нині важливо ОТГ залучати інвестиції та вивчати міжнародний досвід розвитку сільських територій.

  У свою чергу, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз повідомила, що на Форумі було розглянуто цілий комплекс питань – від сталого розвитку до вирішення проблем адаптації сільського господарства в умовах зміни клімату.
«Форум тривав упродовж трьох днів. Захід відвідало близько семи тисяч осіб. У перший день порушувались питання комплексного розвитку сільських територій. У рамках не менш насиченої програми другого дня Агропорту відбувся День українсько-латвійського сільського господарства. До Львова завітали фахівці з Латвії, які поділились досвідом надання послуг із дорадництва й кооперації. Ознайомився з роботою Агропорту Президент України Петро Порошенко», — наголосила управлінець.
Разом з тим для учасників заходу було організовано ряд спеціалізованих дискусійних панелей. Зокрема, відбулись обговорення з питань організації горіхового бізнесу, а також ягідництва і кооперації. Завершився Форум виставкою сільськогосподарської техніки.
«Якщо раніше ми навчали територіальні громади формувати бюджети, то тепер ми націлюємо їх визначати пріоритети власного розвитку. АПК – це така галузь, яка може стати каталізатором забезпечення спроможності ОТГ», — сказала у коментарі Наталія Хмиз.