УЧНІ ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ ПОПРАКТИКУВАЛИСЬ У ГРІ ЛАЗЕРТАГ

   16 травня на базі Ямницького ліцею відбулися практичні заняття з ЛАЗЕРТАГУ з метою ознайомлення вчителів фізичної культури і учнів Ямницької ОТГ із цим видом спорту, застосування сучасних методик в освітній діяльності, залучення учнів до нових видів спорту, зміцнення здоров’я, гармонійного і всебічного розвитку особистості, формування здорового способу життя, популяризації і впровадження в процес фізичного виховання спортивного лазертагу.

  У змаганнях взяли участь команди хлопців і дівчат 5-7 класів Сілецької гімназії, Тязівської гімназії, Павлівського ліцею та Ямницького ліцею. Діти з величезним задоволенням і зацікавленням позмагалися між собою. Отримали багато позитивних емоцій, нових вражень і спортивних навиків. Дякуємо вчителям фізичної культури за належну підготовку команд.

  Вітаємо переможців Тязівську гімназію за зайняте 1 місце у змаганнях з спортивного лазертагу серед хлопців і дівчат. 2 місце здобули Сілецька гімназія (дівчата) і Павлівський ліцей (хлопці) і 3 місце – Ямницький ліцей (хлопці) і Павлівський ліцей (дівчата). Подальших перемог вам і спортивних звершень!

   Щиро дякуємо тренерам і інструкторам ГО «Федерації спортивного лазертагу» за проведення змагання на високому рівні, а також начальнику відділу освіти Ямницької ОТГ Наталії Винник за сприяння і підтримку у проведенні даного заходу.

Довідково:

  Лазертаг (від англ. laser — лазер, і tag — позначка), або лазерний бій – це командна спортивна гра, суть якої полягає в захопленні контрольної точки, або бази командою і її утримання, шляхом безпечних лазерних пострілів із тагеру по команді суперника. Головна суть змагань – це спроба вразити суперників абсолютно безпечними для людського здоров’я і оточуючого середовища інфрачервоними променями. Точне попадання в ціль фіксується за допомогою спеціальних датчиків.  Влучання зараховується, коли промінь із тагера суперника потрапляє на сенсори, закріплені на амуніції гравця. Перемогу здобуває команда, яка найдовше утримувала контрольну точку.

  Ідея створити цікаву ігрову забаву, в якій проходить імітація стрілянини за допомогою інфрачервоних променів, належить Джорджу Картеру. Він зумів її реалізувати на практиці майже 40 років тому. Головним натхненником такого винаходу став фільм «Зоряні війни».

  Сьогодні лазертаг користується великою популярністю серед людей, які належать до різних вікових категорій.

ФОТОЗВІТ: