ДЕПУТАТИ ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ ПОБУВАЛИ НА ПрАТ “ІВАНО-ФРАНКІВСЬКЦЕМЕНТ”

   У середу, 01 серпня 2018 р. депутати Ямницької сільської ради ОТГ відвідали велике підприємство з виготовлення цементу ПрАТ “Івано-Франківськцемент”, яке нині є найбільшим в Україні та входить до двадцятки найбільших цементних заводів світу.

    Екскурсію для депутатського корпусу провів голова правління ПрАТ “Івано-Франківськцемент” Микола Круць. Депутати переглянули відео-ролик про історію заводу від минулого до сьогодення, а також прослухали інформацію щодо осучаснення підприємства і впровадження новітніх технологій з виробництва цементу.

  Після ознайомчої лекції відвідувачі піднялися на оглядові майданчики двох етажерок циклонних теплообмінників, звідки відкривається загальний вид на підприємство, м. Івано-Франківськ та населені пункти Ямницької ОТГ. Також депутати побували у цехах з виготовлення шиферу й фасування цементу.

  Варто зазначити, що ПрАТ “Івано-Франківськцемент” – потужний цементний гігант, який є бюджетоутворюючим для Ямницької ОТГ. Для порівняння, до реформи децентралізації у бюджет села Ямниця завод за 2017 рік сплатив близько двох з половиною мільйонів гривень. З утворенням Ямницької ОТГ сума надходжень із заводу у бюджет громади за перше півріччя 2018 року становила більше, ніж 19 мільйонів гривень і додатково майже 4 мільйони гривень пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів громади.

     ПрАТ “Івано-Франківськцемент” продовжує активно співпрацювати з Ямницькою об’єднаною територіальною громадою і сприяти її процвітанню.