ХОРОВА КАПЕЛА “ДЗВІН” ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ФЕСТИВАЛІ СТРІЛЕЦЬКОЇ ТА ПОВСТАНСЬКОЇ ПІСНІ ІМЕНІ СОФІЇ ГАЛЄЧКО

   09 вересня 2018 року представники Ямницької ОТГ взяли участь у Х обласному фестивалі стрілецької та повстанської пісні імені Софії Галєчко в м. Надвірна.

 Цьогоріч захід приурочено до сторіччя створення Західноукраїнської Народної Республіки та 100-річчя Української Революції. У ньому взяли участь понад двадцять обласних колективів вокально-хорового жанру та сольних виконавців та 10 районних колективів зі всіх куточків Івано-Франківської області.

  Для участі у фестивалі була запрошена аматорська хорова капела “Дзвін” будинку культури села Ямниця. Хор виконав 5 пісень, вкотре підтвердивши звання народного.

    До слова, фестиваль стрілецької та повстанської пісні імені Софії Галєчко проводиться один раз на два роки і названий на честь трагічно загиблої першої української жінки-хорунжої Софії Галєчко. Метою даного мистецького дійства є відродження патріотичної пісні, возвеличення українського народу, прославлення борців за волю України і виховання на їхньому патріотичному прикладі юнацтва та молоді, популяризації повстанської музичної скарбниці.