ТАЛАНТИ ЯМНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ НА ІІІ ХАРКІВСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ ВЕРТЕПІВ 2019

   Протягом 12-13 січня 2019 року представники Ямницької об’єднаної територіальної громади брали участь у Всеукраїнському фестивалі традиційних і сучасних вертепів “Вертеп-фест 2019”, який відбувся у м. Харків.

 Велична різдвяна атмосфера панувала у першій столиці України протягом двох фестивальних днів. Гостинна Слобожанщина приймала близько 100 колективів, майже 1500 учасників з різних куточків нашої держави, котрі з’їхались на феєричну подію демонструвати різнобарв’я народних звичаїв. Аматорський вертеп будинку культури с. Павлівка “Вифлеємська зоря”, ансамбль викладачів Ямницької дитячої музичної школи “Реприза” та учасники фольклорного колективу БК с. Тязів “Театральна скриня” спільно відтворювали у Харкові традиції народного різдвяного театру, демонструючи справжні таланти Ямницької об’єднаної територіальної громади.

   Першого фестивального дня учасники дійства пройшли святковою ходою по центральній вулиці міста під гаслами: “Від Харкова по Карпати – Україна рідна мати!”, “Схід і Захід разом. Різдво єднає нас!”, “Від Заходу до Сходу ми – діти одного народу”. Усі, від великого до малого, одягнені у колоритні костюми, співали традиційних народних пісень, колядували і щедрували. Незабутнім завершенням ходи стала акція спільного виконання учасниками свята колядки “Нова радість стала” водночас з українцями діаспори шести країн (Великобританії, Австрії, Німеччини, Нідерландах, Франції, Польщі), з якими був встановлений відеозв’язок. Опісля розпочалася концертна програма, яку мали за честь відкривати колективи Ямницької ОТГ, адже вони вже втретє беруть участь в Харківському фестивалі вертепів, ще з моменту його започаткування.

  Другий день святкових фестин видався не менш насиченим, адже колективи виступали на більш, ніж 60-ти спеціально організованих локаціях, зокрема на: центральній сцені парку ім. Горького, арт-заводі “Механіка”, в лікарнях, військових госпіталях, соціальних установах, на станціях метро й торгових центрах міста. Цікавим завершенням того дня стали етно-вечорниці, на яких усі колективи мали змогу відпочити, познайомитись ще ближче, зробити спільні фото та послухати виступи етнічних меншин – грузинських азербайджанських, вірменських артистів, що проживають у Харкові. Крім того, представники Ямницької громади мали нагоду у прямому ефірі дати інтерв’ю і заколядувати на місцевій радіостанції “UA: Українське радіо Харків”.

  Велика подяка організаторам заходу за запрошення і гостинність, сільському голові Ямницької об’єднаної територіальної громади Роману Крутому – за сприяння і підтримку, в.о. старости с. Павлівка Івану Вацебі – за організацію поїздки, начальнику відділу культури, молоді та спорту ОТГ Христині Попадинець, а також художнім керівникам Олександрі Боднар, Володимиру Савчуку, Світлані Бойко, Світлані Желюк, Оксані Ковальчук та всім учасникам від Ямницької ОТГ, які гідно представили громаду на ІІІ Всеукраїнському фестивалі традиційних і сучасних вертепів “Вертеп-фест 2019”.

ФОТОЗВІТ: