БОКСЕРКА З ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ ЗДОБУЛА СРІБЛО НА ЧЕМПІОНАТІ ЄВРОПИ

   Ряд видатних спортсменів, вихідців Ямницької об’єднаної територіальної громади поповнився ще одним обличчям. Жителька Сільця Марія Кривоніс стала срібною призеркою Чемпіонату Європи 2019 р. з боксу серед молоді.

   Змагання відбувалися протягом 01-10 вересня у м. Софія (Болгарія) і налічували 399 учасників з 37 країн Європи. Українській збірній вдалося привезти додому комплект із дев’яти нагород, і одна з них – здобуток представниці жіночої збірної – Марії Кривоніс у ваговій категорії 81+. Дівчина провела три поєдинки: з представницями Румунії та Іспанії бої завершила достроковими перемогами, а у фіналі поступилася представниці Туреччини, посівши  друге місце.

   З нагоди великої перемоги призерку привітали і на малій батьківщині. Голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий від себе особисто, від імені депутатського корпусу, Сілецького старостинського округу та усіх жителів громади поздоровив боксерку з високим досягненням та вручив грамоту й нагороду, побажавши наснаги, сили, натхнення і нових спортивних вершин. А тренеру Марії очільник громади подякував за його роботу, високий професіоналізм та терпіння у такій нелегкій і відповідальній справі.

    До вітальних слів та щонайкращих побажань для призерки долучились  в.о. старости с. Сілець Інна Дейдей та депутат Ямницької громади Михайло Юркевич. Під час зустрічі з віце-чемпіонкою та старшим тренером молодіжної жіночої збірної України Сергієм Данилівим були обговорені можливості подальшої підтримки обдарованої спортсменки з боку Ямницької ОТГ.

    Вісімнадцятирічна Марія Кривоніс займається даним видом спорту близько трьох років. Дівчина ніколи не сподівалася, що доля скерує її життєвий шлях саме у цьому напрямку.  Цікава пропозиція спробувати себе у жіночому боксі з’явилася випадково, під час зустрічі зі своїм майбутнім тренером на фігурному катанні. Відтоді спортивне хобі не лише переросло у щось значно більше, але зуміло принести їй чималі досягнення. Марія відвідує секцію боксу в Школі вищої спортивної майстерності м. Івано-Франківськ і вже встигла взяти участь у багатьох змаганнях на всеукраїнському рівні. Талановита спортсменка здобуває економічну освіту в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, встигаючи при цьому поєднувати навчання з улюбленими тренуваннями. За словами Марії, щоразу перед поєдинками найбільше хвилюються її батьки,  проте саме вони є найбільшою підтримкою та опорою для юної віце-чемпіонки.

    “Протягом останнього десятиріччя жіночий бокс офіційно вважається олімпійським видом спорту, і вже відтоді показав себе у якнайкращих проявах, адже сьогодні, як бачимо, у боксі дівчата нічим не поступаються хлопцям, демонструючи динамічну красиву гру та високі результати”, – наголосив Маріїн тренер Сергій Данилів.

    Ямницька об’єднана територіальна громада має ким пишатися і дуже відрадно, що у нас проживають такі таланти. Ще раз вітаємо Марію Кривоніс з великою перемогою на Чемпіонаті Європи 2019 р. з боксу і бажаємо досягнути ще більших здобутків на боксерській арені.

ФОТОЗВІТ: