ПРЕДСТАВНИК ЯМНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ПОБУВАВ НА СВЯТКУВАННІ ДНЯ ООН В УКРАЇНІ

    24 жовтня 2019 р. у Києві в Торгово-промисловій палаті України відбулося святкування Дня ООН в Україні. Учасником заходу був представник виконавчого комітету Ямницької сільської ради ОТГ, голова молодіжної ради с. Павлівка, голова ГО “Асамблея реформ та розвитку” Ігор Ружанський.

    Основна ідея кампанії – популяризація і досягнення українцями 17-ти Цілей сталого розвитку (Sustainable Development Goals). Цілі сталого розвитку (ЦСР), які ще називають “Глобальними цілями” — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всі людей у світі. Усі країни-члени ООН, а це 193 держави світу, спрямовують свої сили на їх досягнення.

   Головною темою заходу стала фотовиставка “Будь на хвилі змін” (“Be the Change”), за участі 18-ти українських зірок, серед яких: журналістка Яніна Соколова; співачка Мішель Андраде; телеведуча і почесний Посол UNFPA в Україні Маша Єфросиніна; фронтмен гурту “Антитіла”, молодіжний посол ЮНIСEФ в Україні Тарас Тополя; співачка, посол доброї волі із протидії торгівлі людьми Міжнародної Організації з Міграції в Україні, переможниця конкурсу “Євробачення 2016” Джамала; лідерка гурту “Онука” Ната Жижиченко; співак Євген Філатов (“THE MANEKEN”); гурт “КAZKА”; співачка, учасниця гурту “Время и Стекло” Надія Дорофєєва; співак OLEYNIK; Міс Україна 2019 Маргарита Паша та багато інших.

    Кожен серед українських селебрітіз попередньо обрали одну з Цілей і під час зустрічі ділилися своєю особистою мотивацією для її досягнення. Модерував дійство відомий український телеведучий Майкл Щур. Учасники заходу мали змогу поглибити свої знання про Цілі сталого розвитку та отримати подарунки від представництва ООН.

Довідково:

    День Організації Об’єднаних Націй, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН, відзначається щорічно 24 жовтня, щоб привернути увагу світу до необхідності розв’язання загальних глобальних проблем. Саме 24 жовтня 1945 р. 51 країна, з-поміж котрих і наша держава, ратифікували Статут про заснування всесвітнього органу, офіційно створивши Організацію Об’єднаних Націй. Відтоді Україна неухильно дотримується цілей і принципів Статуту, робить значний внесок у підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, економічний і соціальний розвиток, захист прав людини, а також зміцнення міжнародного права.

ФОТОЗВІТ: