ДЗВІНКОЮ КОЛЯДОЮ ВІД ХАТИ ДО ХАТИ (ФОТО І ВІДЕО)

  У зимові свята український нарід дзвінкою колядою, щедрівками, вертепом і веселими маланкуваннями підтримує різдвяні традиції, прославляючи прихід у цей світ Спасителя. Дзвінко лунала коляда цьогоріч і в Ямницькій ОТГ. Протягом Різдвяних свят по усій громаді звучали пісні, віншування, відбувалися святкові вертепні дійства, а у Старий Новий рік від хати до хати водили Маланку.

  Колоритні вертепи, організовані представниками ГО “Молодіжний альянс Ямниці”, різдвяними колядою і віншуваннями прибули до церков, закладів освіти, відділів Ямницької сільської ради ОТГ, Центру первинної медико-санітарної допомоги та КП “Ямниця”, а також в оселі мешканців громади. Втіливши образи героїв різдвяних історій, молодь співала і дарувала глядачам гарний настрій. Зі святковими вітаннями до сільської ради завітав також ансамбль дівчат Ямницького ліцею.

МОЛОДІЖНИЙ АЛЬЯНС ЯМНИЦІ

ЯМНИЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ

   Колядували для керівництва громади та працівників апарату сільської ради й артисти будинку культури с. Ямниця: чоловічий ансамбль “Відродження”, жіночий ансамбль “Калина”, а також учасники народної аматорської хорової капели “Дзвін” імені Р. Долчука. Колядники наповнили святкову атмосферу Різдвяних свят переливами неповторного дзвінкого співу.

БУДИНОК КУЛЬТУРИ С. ЯМНИЦЯ. АНСАМБЛІ “КАЛИНА” ТА “ВІДРОДЖЕННЯ”

ХОРОВА КАПЕЛА “ДЗВІН”

    У день Василія Великого з Різдвяними святами  привітали одне одного колядками, віншуваннями та засіванням пшениці колектив апарату Ямницької сільської ради ОТГ.

    Святковою колядою громаду привітав колектив “Вифлеємська зоря” Павлівського будинку культури Ямницької ОТГ, котрі разом з учасниками колективу “Реприза” Ямницької дитячої музичної школи, представили Вертепне дійство для працівників апарату Ямницької сільської ради на чолі з головою об’єднаної громади Романом Крутим. Вертеп колядував і вітав усіх з найщирішими побажаннями миру, міцного здоров’я, добра, многая літ та всіляких гараздів у родинах і домівках.

БУДИНОК КУЛЬТУРИ С. ПАВЛІВКА І КОЛЕКТИВ ЯМНИЦЬКОЇ ДМШ “РЕПРИЗА”

    У Тязеві протягом усієї різдвяної феєрії лунав радісний спів, було організовано святковий вертеп, а у Старий Новий рік від хати до хати водили Маланку. Представники тязівського будинку культури у піднесеному настрої, як годиться, вертепували, маланкували і у віншуваннях з колядою славили народження Сина Божого.

БУДИНОК КУЛЬТУРИ С. ТЯЗІВ. ВЕРТЕП

БУДИНОК КУЛЬТУРИ С. ТЯЗІВ. МАЛАНКА

    У с. Сілець церковний хор парафії Різдва Христового під керівництвом регента Василя Величка і за доброї ідеї та організації отця-пароха Василя Смицнюка вперше зібрався разом, щоби заколядувати на найдовшій у селі вулиці Миру. Мешканці села підтримали ініціативу і долучилися до коляди цілими родинами. Вдячні господарі домівок радо зустрічали колядників, котрі прославляли народжене Боже Дитятко.

СІЛЕЦЬ. ЦЕРКОВНИЙ ХОР. ВЕРТЕП

   Напередодні Старого Нового року до Сілецького старостинського округу завітала Маланочка. Юні вихованці Будинку культури с. Сілець під орудою керівника Галини Бибик підготували веселе дійство, з яким завітали й до сільської ради. Діти водили Маланку, співали та віншували, щиро бажаючи усім щастя, здоров’я, миру і добра.

БУДИНОК КУЛЬТУРИ С.СІЛЕЦЬ. МАЛАНКА

  Приємною несподіванкою стало привітання з Різдвяними святами представників новоствореної Єзупільської ОТГ на чолі з головою Ганною Кушнір. По-святковому зодягнений ансамбль юних музикантів подарував різдвяні віншування та колядки під супровід музичних інструментів.

ЄЗУПІЛЬСЬКА ОТГ

    Голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий і працівники Ямницької сільської ради ОТГ щиро вдячні усім колядникам та аматорським талантам за незабутні коляду, віншування, різдвяний вертеп та Маланку, які вселили у душі кожного частинку тепла, подарували радість і чудову атмосферу, залишивши по собі незабутні враження.