РОЗКОЛЯДА У ЦЕРКВІ РІЗДВА ХРИСТОВОГО

    Погожої неділі 02 лютого 2020 р. у церкві Різдва Христового с. Сілець громада та гості зібралися разом на традиційну розколяду “Від Різдва до Йордану”, щоби прославити колядками народженого в яслах Христа.

   Настоятель храму о. Василь Смицнюк звернувся до громади з вітальним словом та благословив дійство на щасливе проведення.

  Здоров’я, миру, благополуччя і злагоди в родинах побажала присутнім в.о. старости села Сілець Інна Дейдей.

   Церковний захід розпочав сімейний дует “Намисто” місцевого будинку культури піснею “Святвечір”. Сілецькі бандуристи, вихованці Єзупільської дитячої музичної школи разом з викладачем Наталією Федорняк заспівали колискову “Падає з неба сон” і “День Різдва”. Цікавим виконанням композицій “А в Україні Різдво” та “Коляда моя коляда” потішили присутніх “Юні соловейки” – учні Сілецької гімназії (керівник – Надія Мельник).

    Урочисто й піднесено звучали пісні у виконанні запрошених гостей, семінарійного квартету “Фіделіс” Івано-Франківської духовної семінарії.  Талановитий колектив заколядував  “Там високо, в синім небі”, “Радуйтеся усі люди”, “Тріє царі”, “Янголи в небі пісню співають”, “Христос ся рождає”, увінчавши свій виступ різдвяними віншуваннями.

   Колоритне вертепне дійство представила катехитична школа ім. Святого Луки при церкві Різдва Христового (керівники – Степан Романів та Ірина Драбчук). Впродовж заходу звучали колядки, щедрівки і йорданські пісні у виконанні молодіжного церковного хору церкви Різдва Христового під орудою регента Василя Величка: “Через гори, через доли”, “Щедрий вечір”, “Темненькая нічка”, “Нова радість стала” та інші.

   Опісля присутні мали змогу поринути в біблійну  історію народження Ісуса під назвою “Зійшла зоря над вертепом”, за участі дитячого театру-студії “Літопис”, танцювального колективу “Чепурненькі” та вокального тріо “Лада” будинку культури с. Сілець. Представники театру-студії “Літопис” і фольклорний колектив “Вишиванка” показали  вертепне  дійство  “Бог предвічний народився”. Колектив  “Весела академія” будинку культури презентував давню містерію обрядового дійства “Маланка з Василем іде, Козу у Новий рік веде”. Учасники театру художнього слова будинку культури  повіншували та засіяли на щастя й добро у Старому Новому році, а танцювальний колектив “Аяяй” показав хореографічну композицію “Там на річці на Йордані”. Поетичними рядками привітали парафіян з Йорданом тріо “Лада”. У виконанні дуету бандуристів за участі Оксани Величко й Оксани Сисак прозвучала колядка “Грай, пісне, Йордане”.

    На завершення святкових фестин режисер та ведуча заходу  Галина Бибик завіншувала для усіх присутніх добрим словом та щонайкращими побажаннями:

Дай, Боже, всім здоров’я, миру,

В достатку жити цілий вік,

Ну а як пан Біг допоможе,

Поколядуємо за рік!

   Фінальним акордом сілецької розколяди стала колядка “Бог предвічний” під акомпанемент дуету бандуристів.

ФОТОЗВІТ: