НА ПРИКАРПАТТІ СТВОРЕНО КАРТУ ДОПОМОГИ ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

    З метою інформування населення про заклади допомоги особам постраждалим від торгівлі людьми, благодійна організація “Благодійний фонд “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” спільно з департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА розробили електронний довідник з детальною інформацією про структурні підрозділи облдержадміністрації, райдержадміністрацій, установи та громадські організації, котрі здійснюють заходи з протидії домашньому насильству, попередженню злочинів торгівлі людьми та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми в Івано-Франківській області.

Електронний довідник знаходиться за посиланням:

https://drive.google.com/open?id=1NdYVL4VMa66SuZSD_mYmmnj2MFI0gBQD&usp=sharing

   Електронний довідник створений в межах проекту “Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми, в Івано-Франківській області”, що реалізовується в рамках виконання заходів комплексної програми соціального захисту населення  Івано-Франківської області на 2017-2021роки  та рекомендацій Міжвідомчої ради  облдержадміністрації з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми від 27 вересня 2018 року.

Що робити, якщо родич-заробітчанин потрапив у рабство?

  • Перед поїздкою треба домовитись про регулярний телефонний і відеозв`язок.
  • Якщо людина взагалі перестала це робити, або робить із значним інтервалом і її пояснення викликають сумніви, зверніться до поліції та повідомте на номер з мобільного – 527 й вас додатково проконсультують;
  • Якщо в родині є “кодове слово”, яке, не привертаючи до себе уваги, означає “допоможіть”, і воно було використане, негайно зверніться до поліції та повідомте на номер з мобільного – 527; вас додатково проконсультують.

Збираєтеся перетнути кордон України?

   Зателефонувавши на гарячу лінію Держприкордонслужби “Довіра” за коротким номером 15-98, можна отримати консультації з будь-яких питань, що в компетенції цієї служби. Це багатоканальний номер для безкоштовних дзвінків з мережі фіксованого зв’язку та абонентів операторів мобільного зв’язку, тільки на території України. Служба “Довіра” працює цілодобово. За інформацією консультаційного характеру краще звертатися у робочі дні з 8.30 до 17.00 год.