ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПОШИРЕННЯ COVID-19 У ЯМНИЦЬКІЙ ОТГ СТАНОМ НА 23.06.2020

  Станом на 23 червня 2020 р. на території Ямницької ОТГ зафіксовано 12 підтверджених ПЛР-дослідженням випадків коронавірусної інфекції (Ямниця – 7, Сілець – 2, Павлівка – 2, Тязів – 1).

   Із дванадцяти виявлених випадків коронавірусу в громаді один – летальний,  ШЕСТЕРО ХВОРИХ ОДУЖАЛИ.

    Показник кількості тих хворих, які вже одужали, не зменшує кількості підтверджених випадків коронавірусу у громаді від початку епідемії.

    Від моменту оприлюднення попередніх даних стосовно кількості підозр на коронавірусне захворювання загалом по населених пунктах ОТГ станом на 23 червня зафіксовано 4 нові підозри на COVID-19.

   Працівниками медичних установ Ямницької ОТГ проводиться тестування системами з експрес-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусу пацієнтам з важким перебігом гострого респіраторного захворювання. Підозрами вважаються випадки, де у пацієнтів було взято мазок на ПЛР-дослідження і подано його на аналіз. Тобто, показник підозр відображає кількість зразків, взятих на ПЛР у роботі. Якщо у результаті аналізу ПЛР показник виявився від’ємним, то підозра анульовується.

  За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 год. 23 червня 2020 р. в Україні лабораторно підтверджено 38074 випадки COVID-19, з них 1035 померли, 16956 одужали. За добу було зафіксовано 833 нові випадки. В Івано-Франківській області всього зафіксовано 2091 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, і з них 1071 одужав, у Тисменицькому районі – 174 випадки.

  Враховуючи наявність підтверджених випадків коронавірусного захворювання у нашій громаді, ще раз наголошуємо на необхідності строгого дотримання всіх умов карантину!

   Будьте особливо відповідальними у час карантину, намагайтесь уникати місць масового скупчення людей, пам’ятайте про збереження дистанції, без нагальної потреби не покидайте своїх домівок, надягайте захисні маски та часто проводьте дезінфекцію рук.

  Оновлена інформація щодо поширення інфекції COVID-19 на території Ямницької ОТГ оприлюднюється кожних два дні.