ДВА МОСТИ У ЯМНИЦІ ВІДНОВЛЕНО

  Ямницька ОТГ продовжує відновлювати свою інфраструктуру після масштабної червневої повені, яка наробила чималої шкоди: було підтоплено домогосподарства, розмито автошляхи, пошкоджено берегоукріплення вздовж річок. Потужності цьогорічної стихії не витримали й опори кількох мостів у Ямниці. Зокрема було повністю знищено мости, що сполучали вулиці Смицнюка/Старицького та Бандери/Савчака.

Міст по вул. Бандери/Савчака до повені

Міст по вул. Смицнюка/Старицького до повені

   Велика вода повністю зруйнувала їх, що спричинило великі незручності для мешканців, котрі змушені були йти в обхід іншими дорогами, аби дістатися до своїх домівок.

Руйнація мосту по вул. Бандери/Савчака (відео мешканців-очевидців)

Руйнація мосту по вул. Смицнюка/Старицького (відео мешканців-очевидців)

  Одразу після руйнівної шкоди, завданої негодою, влада громади оперативно зреагувала у даній ситуації, щоби якнайшвидше її вирішити. Сільською радою невідкладно була виготовлена проектно-кошторисна документація. Крім того, керівництво ОТГ звернулося до голови правління ПрАТ “Івано-Франківськцемент” Миколи Федоровича Круця, який з розумінням поставився до проблеми і прийняв рішення надати фінансову допомогу громаді та посприяти відновленню зруйнованих повінню мостів у якомога коротший термін.

   Попередньо одразу після повені було здійснено демонтаж залишків зруйнованих конструкцій, розчищено засмічення безпосередньо у руслі потічка, а відтак негайно розпочато будівельно-відновлювальні роботи: підготовлено локації до зведення нових мостів, організовано спецтехніку, доставлено будматеріали й самі металеві конструкції для зведення об’єктів.

Будівництво мосту по вул. Бандери/Савчака

Будівництво мосту по вул. Смицнюка/Старицького

   Таким чином, за короткий термін протягом одного місяця побудовано два нові металеві мости, що дозволило відновити сполучення між вулицями і забезпечити жителям зручність пересування. У даний момент завершуються роботи з благоустрою територій довкола зведених об’єктів, проте мешканці вже можуть безперешкодно користуватися переходами через потічок.

  Вартість двох конструкцій, відповідно до проектно-кошторисної документації, сумарно склала 1 270 000 грн.

   Керівництво Ямницької ОТГ та її мешканці висловлюють щиру вдячність головному бюджетоутворюючому підприємству громади ПрАТ “Івано-Франківськцемент” та колективу, який очолює голова правління Микола Федорович Круць, за допомогу, постійну підтримку і тісну співпрацю.

   “Завдяки спільним зусиллям цементного заводу та керівництва Ямницької ОТГ було проведено суттєву роботу на шляху відновлення інфраструктури й благоустрою після повені, адже дуже важливо, щоби людям було зручно, безпечно і комфортно проживати у громаді”, – наголосив сільський голова Роман Крутий.

Новий міст по вул. Бандери/Савчака

Новий міст по вул. Смицнюка/Старицького