КОНЦЕНТРАТОРИ КИСНЮ ЗАКУПЛЕНО ДЛЯ ПОТРЕБ АМБУЛАТОРІЙ ЯМНИЦЬКОЇ ОТГ

   Керівництво Ямницької об’єднаної територіальної громади передало для потреб КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” Ямницької ОТГ кисневі концентратори – апарати для виділення молекул кисню з атмосфери, їх концентрації і подачі у вигляді потоку чистого кисню.

  Два кисневі концентратори місткістю  5  літрів на загальну суму 39000 грн. було придбано за кошти Ямницької сільської ради ОТГ і передано для використання у роботі Ямницької та Павлівської амбулаторій КНП “ЦПМСД”. В умовах епідемії коронавірусу концентратор кисню дає можливість полегшити стан хворих на цю недугу, у яких порушується робота дихальної системи, надати допомогу до приїзду карети  “швидкої допомоги”.

    Сільський голова Роман Крутий зазначив, що таке медичне обладнання є суттєвим для роботи персоналу КНП.

    “Ми продовжуємо підтримувати і покращувати матеріально-технічне забезпечення наших медичних закладів. Особливо це необхідно зараз, коли триває боротьба з коронавірусом. Звісно, хотілося б, щоби це обладнання не знадобилося у використанні, і щоби люди не хворіли. Проте розуміємо, що в умовах пандемії маємо забезпечити нашим мешканцям якісне медичне обслуговування і надати при потребі всю необхідну допомогу”, – наголосив Роман Крутий.

     Керівник КНП “ЦПМСД” Марина Островська та завідувач Павлівською амбулаторією Галина Третяк щиро подякували керівництву громади за нове обладнання та постійну підтримку й покращення матеріально-технічної бази медичних установ громади.

   “Кисневі концентраторидійсно потрібне обладнання, адже у складній епідемічній ситуації зростає кількість захворювань на COVID-19, який вражає легені. Крім того, щодня до нас звертаються хворі з пневмоніями  та іншими хворобами дихальних шляхів, а кисневий концентратор – це  можливість полегшити стан пацієнтів в амбулаторних умовах.  Дихання газовою сумішшю, насиченою киснем, компенсує гіпоксію, яка розвивається  при дихальній і серцевій недостатності”,  – каже керівник КНП “ЦПМСД” Марина Островська.

    Шановні мешканці, ще раз наголошуємо на необхідності обов’язкового дотримання усіх карантинних обмежень. Будьте особливо відповідальними, намагайтесь уникати місць масового скупчення людей, пам’ятайте про збереження дистанції та самоізоляцію в разі необхідності, без нагальної потреби не покидайте своїх домівок, надягайте захисні маски і часто проводьте дезінфекцію рук.

   Залишайтеся у безпеці і будьте здорові!