РЕАЛІЗАЦІЮ ПЕРЕМОЖНОГО ДЛЯ ГРОМАДИ ПРОЕКТУ ОФІЦІЙНО РОЗПОЧАТО

   У середу 26 серпня 2020 р. в приміщенні Івано-Франківської ОДА голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий та виконавчий директор Асоціації місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати-Україна” – Карпатська агенція регіонального розвитку” Галина Литвин підписали угоду про реалізацію завдань та основних етапів проекту “Музей – скарбниця громади”, який переміг у конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад. На зустрічі були також присутні голова Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів та представники громад-переможців конкурсу.

   Нагадуємо, що проект Ямницької ОТГ під назвою “Музей – скарбниця громади” здобув перемогу в напрямку “Популяризація історико-культурної спадщини” і має на меті збереження та відтворення історичних традицій Ямницької ОТГ, котра є частинкою українського народу зі своїми історією, традиціями, звичаями і культурою. Музей буде облаштовано у приміщенні Ямницького ліцею у спеціально відведеному для цього приміщенні. Загальний бюджет проекту становить 156 000 грн., і ці кошти планується використати на створення експозиційних стелажів і стендів.

   Музей Ямницької ОТГ стане живим простором та скарбницею культури населених пунктів громади, дозволивши кожному відвідувачу осягнути дух історичної епохи нашого краю, а мешканцям – глибше пізнати минуле своєї рідної землі.

ФОТОЗВІТ: