ВІТАЄМО ЦЕНЖІВ ІЗ НАБУТТЯМ СТАТУСУ НАСЕЛЕНОГО ПУНКТУ

   Перша письмова згадка про поселення під назвою Ценжів датується 1222 роком. Виникнення Ценжева пов’язано з будівництвом залізниці Станіслав-Стрий у 1872 році, де при станції Ценжів розрослося однойменне поселення. У роки Першої світової війни тут був розміщений госпіталь і цвинтар полеглих вояків австро-угорської армії (відновлений у 1995 році). 1954 року Ценжів за адміністративною реформою тодішніх радянських часів як присілок було приєднано до с. Майдан. З 1962 р. територія стала закритою зоною, у зв’язку з появою на ній закритого секретного об’єкта та військової частини. У 2010 році військовий об’єкт на теренах Ценжева цілком припинив своє існування.

   Ценжів розташований на відстані 9 км від обласного центру та 3 км від села Майдан. Поселення займає площу 560 га і знаходиться в межах вул. Б. Хмельницького с. Майдан. На даній території проживає 210 осіб. Через залізничну станцію Ценжів проходить колія сполученням Івано-Франківськ – Моршин.

  03 березня 2021 р. Верховна Рада України прийняла Постанову про присвоєння найменування населеному пункту Тисменицького району Івано-Франківської області. Рішення підтримали 319 народних депутатів.

   Відтак, у  Ямницькій територіальній громаді з’явилося ще одне село – Ценжів Майданського старостинського округу Ямницької сільської ради.  Вітаємо жителів Ценжева  із набуттям статусу населеного пункту.