ПОСИЛЕННЯ КАРАНТИНУ. “ЖОВТА ЗОНА”

     У зв‘язку із суттєвим погіршенням у державі епідеміологічної ситуації, з ЧЕТВЕРГА 23 вересня 2021 року в усіх регіонах України запроваджується “жовтий” рівень епідемічної небезпеки та передбачені для нього обмежувальні протиепідемічні заходи.

   Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, прийнятого на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21.09.2021 р., було вирішено встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня 2021 р. “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України; застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки.

Обмеження “жовтої” карантинної зони:

  • заборонено проводити масові заходи за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі території або наповненістю залів понад дві третини місць;
  • не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метра;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із наповненістю залів менш як дві третини місць або 50% місць;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. м площі;
  • заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як у 80% працівників хоча б однієї дози щеплення.

    Залишається обов’язковим носіння масок та дотримання соціальної дистанції в громадських місцях і транспорті.

   Обмеження “жовтої” зони не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год.) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

   Школи працюватимуть за умови наявності не менше 80% працівників із “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами. Так званий “жовтий” сертифікат має інформацію про перше щеплення, а “зелений” – про повний курс вакцинації. Також у сертифікаті може бути інформація про негативний результат тестування або одужання від коронавірусу.

  COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно у цифровому форматі, для роздрукованого паперового COVID-сертифікату відповідні кольори не мають значення.

   Обмеження “жовтої” зони не будуть застосовуватися, якщо щонайменше 80% працівників закладів освіти матимуть “жовтий” чи “зелений” COVID-сертифікат. У разі введення “червоної” зони епідемічної небезпеки заклади освіти будуть працювати за умови наявності у 100% працівників двох доз щеплення.

  За даними МОЗ, станом на 22 вересня 2021 р. в Україні зафіксовано 6 754 нових випадки  коронавірусної хвороби COVID-19 (загалом 2 362 559 випадків за увесь період пандемії). В Івано-Франківській області зафіксовано 192 нових випадки за добу (загалом 90 013 випадків за увесь період пандемії).

  Інформація про COVID-19 і стан вакцинації населення у Ямницькій ТГ доступна на сайті громади та оновлюється щотижнево.

  НАГАДУЄМО! У Ямницькій територіальній громаді працює два постійні пункти профілактичних щеплень проти коронавірусної хвороби COVID-19 на базі Ямницької ЛА ЗПСМ та Павлівської ЛА ЗПСМ.

   В наявності є наступні види вакцини: Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Astra Zeneca (Корея), CoronaVac (Синовак Біотех, Китай).

     Записатись на вакцинацію можна наступним чином:

  • самостійно за допомогою мобільного додатку “Дія”;
  • безпосередньо звернувшись до реєстратора Ямницької лікарської амбулаторії ЗПСМ;
  • за телефоном+38 096 304 02 65

Шановні громадяни!

   У зв’язку з нестабільною епідемічною ситуацією в Україні, знову і знову наголошуємо на необхідності обов’язкового дотримання усіх карантинних обмежень! Будьте особливо відповідальними, намагайтесь уникати місць масового скупчення людей, пам’ятайте про збереження дистанції та самоізоляцію в разі необхідності, без нагальної потреби не покидайте своїх домівок, надягайте захисні маски і часто проводьте дезінфекцію рук. Бережіть себе та своїх близьких!