РОМАН КРУТИЙ ПРИВІТАВ ФІНАЛІСТІВ ПРОГРАМИ ТРАНСКОРДОННОГО СПІВРОБІТНИЦТВА “ПОЛЬЩА-БІЛОРУСЬ-УКРАЇНА”

  У понеділок, 27 вересня 2021 р., сільський голова Роман Крутий привітав фіналістів програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна” – учнів Ямницького ліцею, які нещодавно повернулися зі Львова, де відбулася реалізація переможного для громади освітнього проекту.

   Навесні 2021 року Ямницька сільська рада подала заявку на участь у Освітній кампанії для шкіл 2021 – “Youth Voices of PBU!”. Ямницький ліцей став єдиним учасником програми від Івано-Франківської області.

   Учні ліцею Вікторія Кухарська, Наталія Мицак, Владислав Мицько та Віктор Гнатів під керівництвом учителя ліцею Анатолія Лесіва впродовж 22-25 вересня 2021 р. у м. Львів взяли участь у фіналі Освітньої кампанії для шкіл в рамках Дня Європейської співпраці. На учасників проекту чекала насичена чотириденна програма, під час якої діти брали участь в інтерактивних іграх, квестах та екскурсіях.

   Впродовж кількох днів школярі мали змогу розвинути свої навички у спілкуванні, самовираженні,  подоланні культурних бар’єрів. Цьогорічна кампанія була зосереджена на способах передачі інформації за допомогою різних засобів, включаючи візуальні (фотографія, графічні інструменти), аудіо-візуальні (фільми, анімація), медіа (журналістика) та пряме спілкування з акцентом на міжкультурні аспекти.

   Під час фінального дня учасники працювали над навичками безпосереднього спілкування, яке включало самопрезентацію, міжнародну гру-вікторину, проектну роботу у командах за одним із обраних напрямків (пов’язаних з медіа та промоцією), гала-вечір, а також розважальну програму.

   На завершення проекту усі фіналісти були нагороджені призами, зокрема “Набором блогера” зі світлодіодною лампою, штативом, мікрофоном та тримачем для телефону, а також іншими цікавими подарунками.

   Після повернення додому школярів привітав голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий. Він вручив учасникам проекту дипломи переможця Міжнародного конкурсу. А також побажав дітям великих досягнень, незабутніх вражень, креативних творчих ідей та успіхів у подальшій самореалізації, зазначивши, що керівництво громади завжди підтримує проекти, які сприяють розвиткові молоді.

   Участь школярів Ямницького ліцею у проекті стала можливою завдяки сприянню начальника відділу проектів та програм місцевого самоврядування Ямницької сільської ради Мар’яни Підгаєцької.

   Програма транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна” протягом 17 років підтримує процеси розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України шляхом співфінансування різноманітних ініціатив. Усі проекти, що фінансуються в рамках Програми, є некомерційними та сприяють покращенню якості життя жителів східної Польщі та західної України та Білорусі. Нагадаємо, що це вже друга така перемога. У  2018 р. учні Ямницького ліцею взяли участь у фіналі міжнародного проекту “Heritage and me”.

   Керівництво громади висловлює щиру вдячність організаторам за корисний і цікавий досвід та сподівається на участь у наступних спільних проектах.

ФОТОЗВІТ: