СЕЛО РИБНЕ ВІДСВЯТКУВАЛО СВОЄ 376-РІЧЧЯ

    Сонячної осінньої неділі 05 вересня 2021 р. село Рибне гучно відзначило свій 376-й День народження з часу першої писемної згадки про населений пункт.

   Святкування розпочалися з Божественної літургії у храмі Собору Пресвятої Богородиці. Службу Божу відвідали голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий, депутат сільської ради Олег Драганчук, староста с. Рибне Василь Ісаків, жителі та гості села.  Підчас Богослужіння за участю настоятеля храму о. Юрія Стрільціва, присутні спільно молилися за здоров’я, добробут, мир і спокій для населеного пункту, громади та України.

    Далі в рамках фестин відбулися спортивні заходи. Зокрема було проведено матч з міні-футболу між дитячими командами з Рибного та Павлівки. Місцеві силачі підіймали гирю, жонглювали м’ячем, а наостанок дві команди перетягували канат. Найактивніші за свої старання й досягнення отримали заохочувальні призи.

   Крім того, на місцевому стадіоні відбувся товариський футбольний матч між командами ФК “КІК” (Рибне) – ФК “Легіон” (Майдан), який завершився перемогою гостей.

    Святковий день в Рибному плавно перейшов у вечірню концертну програму. Урочисту частину дійства виконанням Державного Гімну розпочав місцевий хор.

      З вітальними словами до присутніх почергово зверталися господарі і гості свята. Зокрема голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий від імені депутатів та від себе особисто привітав мешканців Рибного з Днем народження їх рідного села, побажав міцного здоров’я, достатку, впевненості у завтрашньому дні, добробуту, щастя й усіляких гараздів. Очільник громади подякував усім, хто докладає зусиль на благо процвітання Рибного. Завдяки спільній праці та злагодженій роботі керівництва й депутатів громади, старости села, духовенства і небайдужих жителів продовжується активний розвиток населеного пункту у складі Ямницької ТГ.

  Щирі поздоровлення та побажання для односельчан з нагоди святкової дати висловили староста села Василь Ісаків та парох с. Рибне о. Юрій Стрільців.

   Приємним моментом недільного дійства стало відзначення жителів Рибного у різних номінаціях. Поздоровили найстаршу і наймолодшу подружні пари, найстаршого та наймолодшого жителів.

   Також вітали мешканців населеного пункту з 376-річчям і бажали щонайкращих гараздів старости, духовні отці та художні колективи сіл Ямниця, Павлівка, Сілець, Тязів, Майдан.

  Дійство продовжилося концертною програмою за участі артистів-аматорів та художніх колективів будинків культури територіальної громади. Талановиті виконавці тішили публіку зі сцени своїми яскравими фольклорно-мистецькими, вокально-інструментальними, музичними, драматичними і танцювальними виступами.

   Ближче до вечора всіх організаторів, господарів та гостей свята розважали вокально-інструментальний ансамбль “Реприза”, начальник відділу культури Ямницької ТГ, співачка Христина Попадинець, а також зірка вечора – прикарпатська виконавиця FIINKA.

   Завершилося святкування Дня народження села Рибне запальними танцями до пізньої ночі у супроводі живої музики під відкритим небом у виконанні гурту “Майданс”.

ФОТОЗВІТ: