СЕЛО ТЯЗІВ ВІДЗНАЧИЛО СВІЙ 799-Й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

   Неділя 26 вересня 2021 р. для Ямницької територіальної громади була святковою, адже найстарший у громаді населений пункт, село Тязів, відзначав 799-у річницю з часу своєї першої писемної згадки.

   На жаль, пандемія обмежила гучний формат святкувань, проте такий поважний ювілей для тязівчан став знаковим днем, коли кожен радів, що є частинкою єдиної сільської родини.

   Урочистості з нагоди свята розпочалися ранковою Божественною літургією на місцевій парафії Архистратига Михаїла, яку очолив настоятель храму о. Дмитро Кубацький. Святу Літургію відвідали: голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий, секретар Ямницької сільської ради Юрій Проценко, староста Тязівського старостинського округу Василь Боднарчук, депутати громади Василь Ковальчук, Ігор Литвинець, Василь Квасній, начальник відділу культури, молоді та спорту ТГ Христина Попадинець, а також гості й жителі села. Всі присутні в храмі у спільній молитві прохали Господа міцного здоров’я, припинення пандемії, миру та спокою в Україні, добробуту для свого населеного пункту, громади і всієї нашої Держави.

   На завершення Служби Божої зі словами теплих поздоровлень до мешканців Тязева звернувся сільський голова Роман Крутий, який від себе особисто та від імені депутатів привітав жителів зі святом, подякував кожному, хто своєю наполегливою працею щодня докладає зусиль на благо розвитку населеного пункту і у цей святковий день зичив тязівчанам міцного здоров’я, благополуччя, добра, родинного затишку, любові, радості, злагоди і миру, а селу – стабільності та процвітання.

   Привітав односельчан з цим чудовим святом і староста села Василь Боднарчук, котрий побажав усім гараздів, успіхів, достатку, Божої опіки, мирного неба та всіх земних благ.

  Приємним моментом недільного дійства стало привітання кращих мешканців села у різних номінаціях. Відзначили найстаршого жителя (Василь Озарко) і найстаршу жительку (Софія Дорошенко) села, наймолодшого тязівчанина (Дмитро Артимович), найстарше (Зіновій та Софія Босович) і наймолодше (Мар’яна та Іван Уманців) подружжя, а також іменинника (Ярослав Дорошенко), який того дня відзначав День народження. Для ювілярів прозвучали щонайкращі вітання і побажання щастя, добробуту, міцного здоров’я, злагоди і доброї долі.

   Спеціально до Дня народження Тязева, представники місцевого Будинку культури організували мистецьку фото-зону, де кожен охочий матиме змогу зробити пам’ятні фото.

  Ось так найстарший у громаді населений пункт Тязів відзначив свою річницю. Сподіваємось, наступного року пандемія дозволить, як годиться, зібратися разом у дружній атмосфері на святкові фестини, адже село відзначатиме поважну круглу дату – 800-ліття з часу першої писемної згадки.

ФОТОЗВІТ: