У ЯМНИЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯ РУСЛАНА ЮРЧИШИНА

   31 травня 2022 року йому виповнилося б 40. Вік розквіту сил у житті людини. Без сумніву, сьогодні Руслан би був на передовій, захищав би рідну Україну від окупанта. Але так розпорядилася доля – забрала його раніше. І тепер він янголом оберігає наше з вами мирне небо. Ці слова нині звучали на поминальному заході, присвяченому ямничанину Руслану Юрчишину.

   Біля меморіальної дошки герою на подвір’ї Ямницького ліцею відбулася панахида. Вшанувати пам’ять захисника прийшли голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий, заступник сільського голови Микола Зелінський, начальник відділу освіти ТГ Наталія Винник, працівники сільської ради, духовенство, учителі, ямничани, друзі та родина героя.

   Митрофорний протоієрей о. Богдан Курилів та о. Ярослав Рожак відправили поминальну панахиду. Директор Ямницького ліцею Йордана Лесів поділилася спогадами про Руслана Юрчишина, зазначивши, що ямничани завжди пам’ятатимуть про подвиг героя і його відчайдушну боротьбу за рідну землю, за яку віддав найдорожче, що у нього було – своє життя. Завершився захід спільним виконанням Державного Гімну України.

   Руслан Юрчишин – художник за освітою. Був творчою і відважною людиною з добрим серцем. Влітку 2014-го він пішов на схід боронити українську незалежність. Служив снайпером Національної гвардії України. 01 січня 2015 р. на 31-му блокпосту у районі с. Кримське Луганської області отримав важке поранення ноги. Після курсу довготривалих лікувань та реабілітації у Греції 02 січня 2016-го Русланове серце зупинилося. Йому було лише 33. Ми пам’ятаємо про подвиг Руслана, сумуємо і пишаємося. Герої не вмирають!

   Слава Україні! Героям Слава!

ФОТОЗВІТ: