ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ЯМНИЦЬКА ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ З ЗАХИСНИКОМ АНДІРІЄМ ЗУБ’ЯКОМ

    У понеділок, 06 червня 2022 р., сотні людей провели в останню дорогу Захисника, мужнього воїна Андрія Зуб’яка, який віддав своє життя, оберігаючи Батьківщину від російського окупанта.

   “Живим ланцюгом” від центральної дороги аж до воріт рідного дому загиблого люди на колінах зустрічали свого Героя, кидали живі квіти і не стримували сліз.

    Віддати шану вірному сину України прийшли рідні, друзі, колеги, керівництво громади, зокрема сільський голова Роман Крутий, депутати ТГ, старости, побратими, духовенство, освітяни, учні, медики та інші представники громадськості.

     Андрій Зуб’як народився 07 травня 1979 року у с. Ямниця. Навчався у Ямницькій середній школі, а згодом успішно закінчив Надвірнянський автодорожній технікум. У 18-річному віці був призваний на службу до лав Збройних Сил України. Після повернення з армії працював на Цементно-шиферному комбінаті. Коли на українські землі ступила нога ворога, Герой протягом 2015-2016 років боронив Батьківщину на Сході. 24 лютого 2022 р.  російський агресор вторгся в Україну повномасштабною війною, змінивши реалії мирного життя кожного з нас. Першого ж дня Андрій без вагань пішов захищати свою Державу від окупанта і виконував свій обов’язок до останнього подиху.

     Депутат обласної ради, громадський діяч, ямничанин Роман Ткач у своїй промові сказав: “Тільки ми мусимо зупинити цю орду. Нам допомагає та підтримує увесь світ, але воювати і вмирати мусимо ми. На жаль, така страшна і гірка правда. У нас нема іншої дороги, бо тут – могили наших батьків, тут зростають наші діти. Щиро віримо у те, що і Бог, і наші хлопці, і ми всі разом переможемо. Усією громадою дякуємо родині за Андрія. Повірте – усі ми розуміємо і знаємо, що його смерть – це наше життя. Слава Україні! Героям слава!

      В останню путь воїна провели скорботною піснею “Пливе кача по тисині…” та виконанням Державного Гімну України… З жалем у молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам’ять нашого земляка. Вічна і світла пам‘ять Захиснику України.

    Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!

ФОТОЗВІТ:

ВІДЕО: