ВЕРВИЦЯ ЄДНАЄ. У ПАВЛІВЦІ ВІДБУЛАСЯ МОЛИТОВНА ХОДА ЗА МИР ТА СПОКІЙ В УКРАЇНІ

   Сьогодні, 12 червня, у велике християнське свято Зіслання Святого Духа, павлівчани провели спільну молитву на вервиці за перемогу, мир та спокій в Україні.

   На релігійне дійство численно зібралася громадськість, представники влади, зокрема, сільський голова Роман Крутий, староста Павлівки Іван Вацеба, депутат громади Олег Вінтонів, начальник відділу культури, молоді та спорту ТГ Христина Попадинець, духовенство, представники освітнього і культурного середовища, павлівська молодь та мешканці населеного пункту.  Молитовна хода пройшла від долішньої Павлівки вздовж головною вулицею аж до церкви Христа Спаса у горішньому кінці села. Ініціатор заходу – парох храму Христа Спаса о. Володимир Заліський. До проведення спільної молитви на вервиці долучилися також парох с. Козина о. Іван Гнатюк та парох с. Боднарів о. Святослав Богачевський.

     Попереду колони найменші учасники несли заквітчану статую Пресвятої Богородиці, а одразу за нею – велику дерев’яну вервицю, яку протягом усієї ходи почергово несли і діти, і дорослі. Розважання Таїнств та молитва “Богородице Діво” на кожному зернятку вервиці лунали з уст близько двохсот вірян.

   Під час фінальної зупинки у храмі присутні спільно молилися за українських захисників, їхню перемогу і швидке завершення війни, а також прохали у Господа здоров’я, миру та спокою у нашій Державі.

   На завершення усі присутні разом із павлівським церковним хором заспівали “Боже Великий, Єдиний”. Найменші учасники дійства отримали освячені вервички, щоби мати можливість молитися на них кожного дня…

   Наприкінці молитовного заходу духовні отці поблагословили усіх присутніх подякували тим, хто долучився до організації, дітям, а також всім, хто взяв участь у проведенні вервиці.

ФОТОЗВІТ: