ДОПОМАГАЄМО В ТИЛУ – НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ

   Від початку війни вся Україна гуртом стала на захист своєї землі – не тільки на фронті, але і в тилу, де кожен докладає максимальних зусиль, аби щодня наближати спільну перемогу. Мешканці Ямницької громади активно допомагають нашим військовим, зокрема активізувалося найменше покоління і навіть найстарші мешканці-ветерани ОУН-УПА.

   Нещодавно активісти дитячого блокпосту біля залізничного моста у Ямниці пожертвували 202 грн. на ЗСУ. До слова, за останні дні юні оборонці ще більше укріпили свій блокпост, вирили окопи, у яких “обороняють рідну землю від ворогів”. Цього разу діти вирішили знову допомогти українській армії і спільними зусиллями зібрали та принесли у Ямницьку сільську раду ще 1745 грн.

   Поки юні патріоти на блокпості біля залізничного моста продовжують добру справу, по всій Ямниці активізувався цілий дитячий рух, щоби допомогти українським військовим. Групи дітей із різних вулиць села почергово організовують доброчинні флешмоби, кількагодинні торги лимонадом, смаколиками і власноруч зробленими прикрасами, а всі виручені кошти спрямовують на підтримку Збройних Сил України. Так до благочинної дитячої діяльності долучилася малеча з вул. Франка, Лесі Українки, Савчака, Нижникевича, Галицька, Хмельницького, Смицнюка, Тичини і такі флешмоби продовжуються. В організації акцій діткам сприяють їхні батьки та родичі. Загалом у результаті цієї доброчинної ініціативи юними патріотами було перераховано на допомогу української армії понад 10 000 грн.

    Не тільки молодь, але й представники найстаршого покоління долучаються до підтримки ЗСУ. Зокрема пожертвувала 1 000 грн для української армії 94-річна ямничанка, учасниця визвольних змагань, член ОУН-УПА Анастасія Петриній. За її словами, сама стала свідком воєнних лихоліть у минулому столітті і добре розуміє, наскільки важливою є допомога нашим хлопцям на фронті, де вони, щосекунди ризикуючи власним життям, захищають Вітчизну.

   Пожертвувані дітьми з блокпоста біля залізничного моста та п. Анастасією Петриній кошти були передані у Ямницьку сільську раду. Дану суму загальною вартістю 2947 грн.  голова громади Роман Крутий передав волонтеру Віталію Мухтарову для придбання тепловізора на передову для одного з військовослужбовців з Ямницької ТГ.

   “Вкотре від імені всієї Ямницької територіальної громади хочемо подякувати кожному і кожній, хто докладає своїх зусиль для нашої спільної перемоги. Ми щодня продовжуємо допомагати нашим військовим, як можемо – хтось готує їжу, ліпить вареники, хтось ремонтує та доставляє на передову автомобілі, хтось плете маскувальні сітки, хтось сприяє коштами, діти продають лимонад, солодощі, саморобні прикраси, і цей перелік – невичерпний. Всі ці добрі справи свідчать, що ми маємо надійний тил, що українці – незборима нація, яка вижене окупанта зі своєї землі раз і назавжди! Слава Україні! Слава нашим Героям!” – зазначив Роман Крутий.