ЯРМАРОК НА ПІДТРИМКУ ЗСУ В СЕЛІ СІЛЕЦЬ

   Неділя 04 вересня 2022 р. для села Сілець стала доброчинним днем підтримки військовослужбовців Збройних сил України – у селі провели спортивні турніри з міні-футболу та шашок, а також благодійний ярмарок. Спільними зусиллями для допомоги українській армії вдалося зібрати 107 298 грн.

  Учасниками спортивних футбольних змагань, які розпочалися після обіду, були команди з населених пунктів Ямницької територіальної громади. За результатами турніру перше місце посіла команда с. Рибне, другою була команда с. Ямниця, третє місце вибороли гравці с. Сілець, а четверту позицію зайняли гравці с. Майдан. Учасників футбольного протистояння нагородили грамотами та кубками. Також відзначили кращих гравців у різних амплуа: кращий гравець – Андрій Туркевич (ФК “Сілець”), кращий захисник – Любомир Хруставчук (ФК “Майдан”), кращий воротар – Максим Сабада (ФК “Рибне”). У ході турніру гравці та вболівальники мали змогу робити пожертви на підтримку ЗСУ.

   А тим часом для любителів розумового виду спорту проходив турнір з шашок. Змагання були довготривалими, і у підсумку визначилася трійка лідерів: переможцем став Богдан Королик, друге місце зайняв Богдан Панчишак, і третє – Віктор Адамчук. Призери та учасники змагань були нагороджені грамотами.

    Ближче до вечора розпочався благодійний ярмарок. На подвір’я Сілецької гімназії численно прийшли мешканці та гості села. Завітали на дійство також сільський голова громади Роман Крутий, секретар сільської ради Юрій Проценко, заступник голови Микола Зелінський, староста с. Павлівка Іван Вацеба, староста с. Майдан Марія Зелінська, а також  депутати Ямницької громади Михайло Юркевич, Любов Гнатковська, Мар’ян Дерун, Михайло Третяк, Михайло Зелінський, Ігор Литвинець, Василь Ковальчук, Василь Квасній, духовенство та інші.

   Доброчинні торги спільними зусиллями організувала громада села Сілець, староста, депутати, шкільна родина Сілецької гімназії, вчителі, учні й батьки, місцеві письменники та художні митці,  а також представники Будинку культури с. Сілець. Модерував вечір учасник гурту “Гардамани”, зірковий ведучий Михайло Гардаман.

   Розпочався ярмарок із виконання Державного Гімну. На вдале проведення торгів присутніх благословив настоятель церкви Різдва Христового о. Василь Смицнюк. Хвилиною мовчання було вшановано загиблих Героїв, які віддали свої життя на фронті війни, захищаючи українські землі від російського окупанта.

  З вітальним словом до усіх звернулися сільський голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий та староста с. Сілець Інна Дейдей. Вони подякували всім, хто причетний до ярмарку, акцентувавши на важливості підтримки українського війська у цей нелегкий час.

   “Щира подяка кожному, хто долучився до заходу. Це маленький внесок для спільної великої справи! Усім нам дуже важко зараз переживати війну, особливо через втрати. Але маємо триматися і робити все від нас можливе, аби настала довгоочікувана перемога, бо наша сила – у прагненні бути корисними своїй армії та Україні! Наближаємо перемогу разом!” – зазначив Роман Крутий у своєму звернені до присутніх.

   На ярмарку відвідувачам пропонували асортимент найрізноманітніших смаколиків. Діти, батьки й учителі, місцеві ґазди і ґаздині активно припрошували гостей за придбати солодощі, страви української кухні, солодкі напої, вироби і прикраси ручної роботи й картини. Для дітей було організовано аквагрим.

  Водночас із доброчинними торгами для присутніх з імпровізованої сцени лунала концертна програма з сучасними українськими патріотичними та військовими піснями, танцювальними виступами за участю місцевих колективів і артистів, учасників художньої самодіяльності Будинку культури с. Сілець і Ямницької ТГ.

   У перервах між виступами зі сцени відбувався благодійний аукціон, на якому розіграли живописні й вишивані картини, книги, патріотичний торт та інші речі.

  У підсумку благочинного ярмарку вдалося зібрати 107 298 грн., які будуть використані для потреб Збройних сил України.

   Організатори заходу щиро вдячні жителям с. Сілець та всім небайдужим, хто долучився і вніс свою лепту в добру справу. Завдяки такій активності та підтримці в тилу перемога України не за горами.

ФОТОЗВІТ: