ЯМНИЧЧИНА ВТРАТИЛА ГЕРОЯ ВОЛОДИМИРА ЗАКАЛАТУ. ЗУСТРІНЬМО ТА ГІДНО ПРОВЕДІМО В ОСТАННЮ ПУТЬ ЗАХИСНИКА!

  Сумна звістка з фронту знову сколихнула Ямницьку територіальну громаду. В героїчному бою з рашистськими загарбниками на Сході України трагічно загинув ямничанин ВОЛОДИМИР ЗАКАЛАТА.

  Усією громадою висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Захисника. Вічна пам’ять, вдячність і слава загиблому Герою України!

  У п’ятницю, 27 січня, близько 09:30-10:30  год. тіло полеглого Володимира Закалати буде доставлено до його дому у с. Ямниця (вул. Коцюбинського, 77). Зустріньмо та гідно проведімо в останню дорогу мужнього Захисника України, який віддав своє життя за наше з вами мирне небо.

  Маршрут руху кортежу: вул. Галицька – вул. Шевченка – вул. Франка – вул. Нижникевича – вул. Коцюбинського, 77.

   Заупокійна панахида (парастас) відбудеться у п’ятницю, 27 січня, о 17:00 год. у домі полеглого.

  Чин похорону Володимира Закалати відбудеться у суботу,  28 січня, о 12:00 год.

   Володимир Петрович Закалата народився 06 жовтня 1981 р. в Ямниці. Ще у 2014 р. від початку неоголошеної війни він добровольцем став на захист Батьківщини в зоні АТО (ООС). За плечами Захисника були і пережиті виснажливі бої з ворогом, і вихід з котла у битві за Дебальцеве, і бойове поранення. Після повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022-го Герой з перших днів пішов захищати Україну від загарбників.

 Старший солдат Володимир Закалата служив на передовій навідником гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти однієї з військових частин. У травні 2022 р. зв’язок з ним обірвався. З того часу офіційно вважався одним з військовослужбовців, які зникли безвісти.

   23 січня 2023 р. прийшла сумна звістка про підтвердження загибелі Володимира Закалати. Серце Захисника зупинилося 06 травня 2022 р. від поранень, несумісних з життям, внаслідок артилерійського обстрілу та авіаційного бомбардування у районі населеного пункту Прудянка Дергачівського району Харківської області.

   Вірний присязі Герой до останнього подиху виконував свій обов’язок захищати Батьківщину, робив усе для визволення рідної землі, був скромною людиною, щирим патріотом, мужнім та відважним Захисником…

  Щирі співчуття рідним і близьким.

  Нехай Господь прийме Його душу, а земля буде пухом!

  Вічна пам’ять і слава вірному Синові України!

  Герої не вмирають!