БУДЬ НАВІК БЛАГОСЛОВЕННА, МАМО! У ЯМНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ НАЙРІДНІШИХ

     В неділю, 14 травня 2023 р., у Ямницькій громаді відбулися святкові дійства, присвячені Дню матері. Щороку уже традиційно жителі сіл збираються у весняний недільний день, аби подякувати усім матерям за любов, тепло, добро і найцінніше – життя. Подяку складали і мамам, і бабусям, і тим, хто сьогодні у слізних молитвах чекають своїх синів та доньок з війни, і тим, чиї діти більше не повернуться додому, бо віддали свої життя за Україну.

  У ЯМНИЦІ святковий концерт під назвою “Будь навік благословенна, мамо!” зібрав повен актовий зал Ямницького ліцею. Урочистий захід відвідали голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий, депутати громади, заступник сільського голови Микола Зелінський, в.о. начальника відділу культури, молоді та спорту ТГ Марта Вацеба, о. Орест Смицнюк, жителі та гості села.

    Розпочався концерт із вшанування Захисників, які вже не обіймуть своїх матерів, бо стали їх ангелами-захисниками у рядах Небесного війська. Привітав зі святом і благословив присутніх матерів та учасників концерту о. Орест Смицнюк. Програма заходу була наповнена колоритними виступами талановитих учасників, серед яких зокрема: аматорська театральна група с. Ямниця; народна аматорська хорова капела “Дзвін” ім. Р. Долчука БК с. Ямниця; чоловічий вокальний ансамбль “Відродження” та жіночий вокальний ансамбль “Калина” БК с. Ямниця; ансамбль дівчат Ямницького ліцею Vivo ensemble; ансамбль молодіжної ради Ямниці;  представники Ямницької ДМШ, бандуристи Маруся Дерун,  Ірина Дорофєєва і Тетяна Деркач; солісти Роман Дзіковський, Юлія Данильців і Тарас Гасюк; ансамбль флейтистів; також сольну композицію про матір заспівала директор Ямницької ДМШ Світлана Бойко, а фінальним акордом концерту був виступ вокально-інструментального ансамблю викладачів Ямницької ДМШ “Реприза”.

    На завершення урочистого концерту голова громади Роман Крутий подякував організаторам та всім учасникам дійства за незабутнє свято і звернувся до жінок в залі зі словами теплих вітань:

    “Мама – найдорожче і найсвітліше, що є у нашому житті. Немає у світі нічого ціннішого, ніж материнська любов і щире материне серце. Тому, шановні матері, ми невимовно вдячні вам за добро, розуміння, терпіння, довгі безсонні ночі, молитви і материнське благословення. Будьте завжди здорові і щасливі!

   Кожна жінка після концерту отримала приємний дарунок – троянду та шоколад від сільського голови та депутатського корпусу Ямницької громади на знак пошани і щирої вдячності за надзвичайно важливу й неоціненну життєву місію бути матір’ю.

ФОТОЗВІТ. ЯМНИЦЯ

    Також напередодні українського свята Дня матері вшановували найдорожчих і в Ямницькому ЗДО “Зіронька”, де відбулися дитячі ранки. Дітки разом з вихователями танцювали, співали і декламували вірші, а також розчулили глядачів спільною молитвою “Я здійму до неба крильця-рученята”, у якій щиро молилися за матерів, усю родину, за неньку-Україну та дякували нашим Захисникам за можливість проводити святкові дійства.

ФОТОЗВІТ. ДИТЯЧИЙ САДОК “ЗІРОНЬКА”

    У с. ПАВЛІВКА урочисті заходи на відзначення Дня матері доброю традицією відбулися після недільних Богослужінь на двох парафіях села – парафії Святого Миколая та парафії Христа Спаса.

    Учні Павлівського ліцею підготували свята з піснями та поезіями у яких звучали найщиріші слова вдячності матерям та бабусям. Зі словами поздоровлень до українських матерів звернулися староста с. Павлівка Іван Вацеба, парох церкви Святого Миколая о. Василь Сенько та парох церкви Христа Спаса о. Володимир Заліський. Приємним подарунком для матерів, які відвідали дійство, стали квіти і солодкі дарунки від сільського голови та депутатського корпусу Ямницької громади.

 ФОТОЗВІТ. ПАВЛІВКА

    У с. СІЛЕЦЬ 14 травня в місцевому Будинку культури відбулась літературно-музична композиція-посвята під назвою “І рідна, і небесна, і земна” та виставка пасхальних рушників, приурочені Дню матері. Після виступів учасників староста  Сілецького старостинського округу Інна Дейдей та парох с. Сілець о. Василь Смицнюк звернулися до присутніх зі словами привітань.

  Напередодні Дня матері дійство, присвячене найріднішим, організувала також шкільна родина Сілецької гімназії. 

  З нагоди свята Дня матері усі жінки отримали в подарунок солодкі презенти і квіти від сільського голови та депутатського корпусу Ямницької громади.

ФОТОЗВІТ. СІЛЕЦЬ

   У ТЯЗЕВІ з нагоди Дня матері відбувся святковий концерт під назвою “Дорога до мами”. Учасники колективів Тязівського Будинку культури виконували пісні й читали поезії, присвячені матерям. Мали змогу прочитати вірші про маму й охочі з-поміж глядачів. На завершення концерту привітав усіх зі святом староста с. Тязів Василь Боднарчук. Приємною несподіванкою для всіх присутніх жінок стали троянди та солодкі дарунки від сільського голови та депутатського корпусу Ямницької громади.

ФОТОЗВІТ. ТЯЗІВ

   У селі РИБНЕ матерів вшанували після Божественної Літургії святковою  літературно-музичною композицією “Вітаємо вас, рідні мами!” на церковному подвір’ї парафії Собору Пресвятої Богородиці. Учасники драматичного гуртка клубу с. Рибне віршами, піснями та святковими інсценізаціями подарували глядачам незабутнє дійство до Дня матері. Привітали присутніх матерів зі святом староста Рибного Василь Ісаків та парох храму о. Олексій Данилюк. По закінченні концерту діти вручили усім матерям солодкі презенти і квіти від сільського голови та депутатського корпусу Ямницької громади.

 ФОТОЗВІТ. РИБНЕ

   У с. МАЙДАН після Служби Божої на парафії Архистратига Михаїла для матерів на церковному подвір’ї було організоване свято “Усе від матері бере початок” за участю представників художньої самодіяльності Будинку культури с. Майдан спільно з учнівським і педагогічним колективами Майданської гімназії. Учасники дійства подарували присутнім поезії та музичні вітання. З теплими поздоровленнями до матерів звернулися староста Майданського старостинського округу Марія Зелінська та парох храму о. Іван Дячук. А на завершення жінкам подарували квіти та солодкі презенти від сільського голови і депутатського корпусу Ямницької громади.

ФОТОЗВІТ. МАЙДАН 

   Після Богослужінь у каплиці Святого Великомученика Димитрія села НОВА ГУТА та у каплиці Успіння Пресвятої Богородиці села ЦЕНЖІВ жінок з нагоди свята вітали староста Марія Зелінська та парох о. Ігор Матвійчук. Присутні матері також отримали солодкі подарунки та квіти від сільського голови та депутатського корпусу Ямницької громади.

 ФОТОЗВІТ. НОВА ГУТА І ЦЕНЖІВ

    Висловлюємо щиру вдячність за організацію мистецьких заходів з нагоди Дня матері, зокрема: керівництву Ямницької територіальної громади та депутатському корпусу, старостам сіл, священнослужителям, відділу культури, молоді та спорту, усім директорам та завідувачам клубних установ, Будинків культури, художнім керівникам, колективам Будинків культури та клубів, директору, викладачам та учням Ямницької ДМШ, відділу освіти, директорам освітніх установ, учителям, учням та усім, хто долучився до проведення свят.

     Ще раз дякуємо вам, матері, за любов, терпіння та підтримку. Низько вклоняємося за вашу мудрість та доброту!