У СЕЛІ МАЙДАН ПРОВЕЛИ В ОСТАННЮ ДОРОГУ ГЕРОЯ РОМАНА ПИЦКА (ВІДЕО)

   У четвер, 11 травня 2023 р., в селі Майдан попрощалися з Героєм РОМАНОМ ПИЦКОМ, який віддав життя у боротьбі за Україну. Напередодні мешканці сіл Нова Гута, Ценжів та Майдан навколішки “живим ланцюгом”, з квітами і слізьми зустрічали кортеж із тілом свого земляка.

  Віддати шану воїну на чин похорону численно прийшли рідня, друзі, керівництво громади, зокрема голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий, секретар сільської ради Юрій Проценко, заступник сільського голови Микола Зелінський, староста с. Майдан Марія Зелінська, депутати громади Марія Антоняк, Микола Іваненко, Михайло Зелінський, побратими, духовенство, освітяни, учні і сотні небайдужих мешканців.

  Народився Пицко Роман Володимирович 26 лютого 1980 р. в с.Майдан. Навчався у Майданській школі, а згодом в Івано-Франківському професійно-технічному училищі, де здобув професію будівельника. Пройшов службу в армії. Одружився. З дружиною народили і виховали двох дітей.

  Коли почалася війна, Герой за покликом сумління й обов’язку перед Батьківщиною вступив до лав ЗСУ і з червня 2022 р. пішов захищати рідну землю від окупанта. Будучи молодшим сержантом, Роман Пицко служив на передовій командиром відділення – командиром машини 1 штурмового відділення 1 штурмового взводу штурмової роти однієї з військових частин. Серце нашого земляка зупинилося під час виконання бойового завдання 06 травня 2023 р. від поранень, несумісних з життям, у результаті ворожого мінометно-артилерійського обстрілу російськими військами у Бахмутському районі Донецької області.

    Староста с. Майдан Марія Зелінська, згадуючи у промові полеглого Захисника Романа Пицка, зазначила:

   “Сьогодні переживаємо надзвичайно скорботний день, бо востаннє прощаємося з нашим Героєм і земляком Романом Пицком. Усією громадою низько схиляємо голови перед мужнім Захисником за його подвиг та вірність присязі. Тепер він уже з лав Небесного війська боронитиме нашу Україну. Велика вдячність родині за те, що виховали справжнього патріота. Вічна пам’ять і вічна слава Герою Роману!

    У скорботі й молитві низько схиляємо голови, вшановуючи нашого земляка, Захисника України. Нехай світлий спомин про полеглого воїна Романа Пицка назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, колег, побратимів, односельчан та усіх, хто його знав, любив і поважав. Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!

Горить свіча і пам’яті сльоза

Додолу з неї краплями стікає,

Земля ридає, плачуть небеса –

Героїв Україна проводжає…

 

ФОТОЗВІТ:

ВІДЕО