ЗМАГАННЯ З ПОЖЕЖНО-ПРИКЛАДНОГО СПОРТУ СЕРЕД ШКОЛЯРІВ ЯМНИЦЬКОЇ ТГ

    01 травня 2023 р. у с. Ямниця відбулися змагання з пожежно-прикладного спорту серед школярів закладів освіти ТГ. Спортивний захід зібрав на місцевому стадіоні енергійну і налаштовану на перемогу молодь Ямницького і Павлівського ліцеїв, а також Сілецької, Тязівської і Майданської гімназій.

    На змаганнях школярів були присутні голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий, депутат Ямницької ТГ і керівник Методоб’єднання учителів фізичного виховання, Захисту України, основ здоров’я Іван Когуч, депутат громади Мар’ян Дерун, начальник відділу освіти ТГ Наталія Винник, головний спеціаліст відділу освіти Христина Владика, директор Ямницької ДЮСШ Андрій Драганчук, директор Ямницького ліцею Йордана Лесів, вогнеборці пожежно-рятувальної частини, що дислокується на території Ямницької ТГ, а також вчителі та учні, котрі прийшли підтримати своїх однолітків. Дійство розпочалось із виконання Державного Гімну та підняття капітанами команд-учасниць українського прапора.

   З вітальним словом  до учасників звернувся Роман Крутий, який привітав спортсменів, зазначивши, що молоді важливо не забувати про фізичне здоров’я та ведення здорового способу життя, особливо зараз, у складний воєнний період, коли наша держава потребує здорової нації. Сільський голова побажав учням позитивних емоцій, успіхів, наснаги і високих досягнень.

   Привітали школярів також начальник відділу освіти Наталія Винник та керівник МО учителів фізичного виховання, Захисту України, основ здоров’я Іван Когуч.

   Учасниками спортивної естафети були юнаки та дівчата 7-9 класів усіх закладів освіти ТГ та юніори і юніорки 10-11 класів Ямницького і Павлівського ліцеїв. Команди виконували цікаві завдання і змагалися між собою за звання кращих. Програма змагань включала різноманітні естафети, за результатами яких визначилися переможці. Школярі проявляли свою кмітливість у багатьох видах вправ: згинання та розгинання рук в упорі лежачи, підтягування на перекладині, біг 60 метрів, човниковий біг та пожежна естафета.

   У підсумку переможцями змагань з пожежно-прикладного спорту у категоріях стали:

  • серед юнаків та дівчат 7-9 класів

І місце – команда Павлівського ліцею;

ІІ місце – команда Ямницького ліцею;

ІІІ місце – команда Сілецької гімназії;

  • серед юніорів та юніорок 10-11 класів

І місце – команда Ямницького ліцею;

ІІ місце – команда Павлівського ліцею.

   Окрім спортивних естафет, учні поспілкувалися з вогнеборцями пожежно-рятувальної частини, почули корисну інформацію про пожежну безпеку. Зокрема, дітям продемонстрували обладнання пожежного автомобіля, яке застосовується у боротьбі з вогнем та під час надзвичайних ситуацій. Школярі навіть мали нагоду власноруч на практиці спробувати у використанні пожежний рукав і оглянути режими подачі води.

   На завершення змагань команди-переможці були нагороджені грамотами за зайняті призові місця. Спільні пам’ятні світлини, які наостанок зробили усі разом, стали чудовою пам’яткою на згадку про цікавий захід.

   Незабаром наші школярі, які здобули перемогу на рівні громади, представлятимуть Ямницьку ТГ в другому етапі змагань з пожежно-прикладного спорту, на рівні району. Тож вітаємо переможців і бажаємо нашим юним спортсменам перемоги у подальших змаганнях.

ФОТОЗВІТ: