ТУРНІРИ ПАМ’ЯТІ ВИДАТНИХ ГРАВЦІВ ЯМНИЦЬКОГО І СІЛЕЦЬКОГО ФУТБОЛУ

    У неділю, 23 липня 2023 р., на стадіонах сіл Ямниця та Сілець за підтримки Ямницької сільської ради відбулися спортивні дійства, проведенням яких щорічно вшановують пам’ять про видатних гравців ямницького і сілецького футболу.

   Зокрема, у с. Ямниця вп’яте пройшов футбольний турнір, присвячений пам’яті відомого футболіста-ямничанина Ярослава Гринькевича. Спортивна подія розпочалася із поминальної панахиди та покладання квітів до могили видатного футболіста і продовжилася дружніми матчами на місцевому стадіоні. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Ярослава Гринькевича та всіх українських Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину у війні проти окупанта.

   За призові місця між собою змагались три команди: ФК “Вихор”, “Вихор” (ветерани) та ФК “Сілець”. У першому матчі з рахунком 3:1 зіграли ФК “Вихор” та “Вихор” (ветерани). У другій грі з результатом 2:4 зустрілися ФК “Вихор” та ФК “Сілець”. В останньому матчі “Вихор” (ветерани) обіграли ФК “Сілець” з рахунком 2:6. У підсумку всі команди набрали однакову кількість очок, відтак переможець визначився за кількістю забитих голів. Перше місце посіла команда “Вихор” (ветерани), друге –  ФК “Сілець” і третє – ФК “Вихор”.

   Після завершення турніру до футболістів і вболівальників звернувся депутат облради, громадський діяч Роман Ткач, який привітав переможців, подякував командам за гарну гру і висловив слова подяки організаторам за проведення спортивного заходу. Опісля він разом з директором Ямницької ДЮСШ, суддею змагань Андрієм Драганчуком вручили переможцям та учасникам кубки й відзнаки у номінаціях: “Кращий воротар” – Ванченко Назар (команда “Вихор” (ветерани)), “Кращий захисник” – Олег Зуб’як (команда “Вихор” (ветерани)), “Кращий бомбардир” – Любомир Гринькевич (ФК “Вихор”), “Кращий гравець” – Олег Пицик (ФК “Сілець”) та “Кращий півзахисник” – Андрій Рубинець (ФК “Сілець”).

ФОТОЗВІТ:

   Ще один спортивний захід, турнір пам’яті гравця і мецената ФК “Сілець” Романа Михайлюка та колишнього головного тренера сілецької команди Петра Пашкевича, відбувся 23 липня 2023 р. у с. Сілець. На змаганнях були присутні староста с. Сілець Інна Дейдей, депутати громади Любов Гнатковська та Михайло Юркевич. Секретар Ямницької сільської ради Юрій Проценко взяв участь в турнірі у складі команди “Сілець” (ветерани).

   Дійство розпочалося виконанням Державного Гімну України. Під час урочистого відкриття змагань гравців від імені сільського голови Романа Крутого привітала староста села Інна Дейдей. Світлу пам’ять Романа Михайлюка та Петра Пашкевича, а також полеглих Захисників України присутні вшанували хвилиною мовчання.

     За кубок переможця змагалися дві команди: “Сілець” (ветерани) та  “Пасічна” (ветерани). Дружня гра завершилась нічиєю. Головним трофеєм турніру, за спільною згодою команд, було нагороджено команду “Сілець” (ветерани). Кожен гравець отримав пам’ятну медаль за участь у футбольному турнірі, а також відзначили кращих в амплуа: “Кращий гравець” – Андрій Туркевич, “Кращий воротар” – Андрій Савчишин, “Кращий захисник” – Андрій Крутко, “Кращий нападник” – Михайло Федьків, “Кращий бомбардир” – Юрій Кріль.

ФОТОЗВІТ: