ПОЛЕГЛОГО ГЕРОЯ З СЕЛА ТЯЗІВ ВАСИЛЯ ДОРОШЕНКА ПОСМЕРТНО НАГОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ “ЗА МУЖНІСТЬ” ІІІ СТУПЕНЯ

   Загиблого Героя з Тязева Василя Дорошенка посмертно відзначено почесною державною нагородою України – Орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

   Вручення відзнаки матері воїна п.Олександрі відбулося 10 лютого 2024 р. у м. Київ під час зустрічі з військовослужбовцями однієї з окремих штурмових бригад, у складі якої ніс службу загиблий Захисник. Так, указом Президента за особисту мужність, заслуги, вірність військовій присязі та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, орденом “За мужність”  ІІІ ступеня посмертно нагороджено Дорошенка Василя Володимировича.

   Сільський голова Ямницької ТГ Роман Крутий від імені всієї громади висловлює щиру вдячність родині полеглого воїна за виховання вірного сина своєї Батьківщини: Василь Дорошенко – Герой, який віддано боронив Україну до останнього подиху, і ми завжди будемо знати й пам’ятати про його мужність, подвиг та самопожертву, виявлені у боротьбі проти окупанта. Висловлюємо щиру вдячність родині нашого полеглого Захисника за те, що виховали справжнього патріота!

   Василь Володимирович Дорошенко народився 21 квітня 1995 р. в с.Тязів. Був учасником організації “Пласт”, у 2014 р. – активіст Євромайдану, захоплювався подорожами автостопом та книгами, також волонтерив, писав прозу й поезію, мріяв про видання власної книги. У травні 2022 р. Герой був призваний до лав ЗСУ і з того часу захищав рідну землю від ворога.  Спершу ніс службу в одній з артилерійських бригад, а згодом служив на передовій старшим водієм у складі окремої штурмової бригади однієї з військових частин. У травні 2023 р. Василь отримав поранення на передовій, та після реабілітації повернувся у стрій і до останнього подиху захищав рідну Україну від ворога. 13 серпня 2023 р. під час виконання бойового завдання серце нашого земляка зупинилося внаслідок обстрілу, завданого військовими формуваннями рф на бахмутському напрямку в Донецькій області.