ПОЛЕГЛОГО ВОЛОДИМИРА КАТАМАЯ ПОСМЕРТНО ВІДЗНАЧЕНО ОРДЕНОМ “ХРЕСТ ГЕРОЯ”

   Загиблого ямницького Героя Володимира Катамая нагороджено відзнакою 24-тої ОМБр ім. короля Данила – орденом “Хрест Героя”.

   Нагородження відбулося у п’ятницю, 16 лютого 2024 р., у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла м. Львів, де священнослужителі, військові та рідні воїнів помолилися і згадали про загиблих українських бійців, які віддали своє життя за волю України. До вручення відзнаки було запрошено родину полеглого Захисника Володимира Катамая.

   “Це великий біль. Але дуже велика гордість за нього, що він не зрадив ні Україні, ні нашому роду. І його частка у перемозі буде теж”, – каже матір полеглого Героя Євгенія Катамай.

    Нагорода “Хрест Героя” – це орден, який започаткували у 24-ій окремій механізованій бригаді ім. короля Данила, щоб вшанувати пам’ять і подвиг усіх загиблих побратимів з 2014 року у війні з росією. Це нагорода за самопожертву, незламність духу й жагу до перемоги, особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

     “Володимир Катамай – перший серед тих, кого забрала в нас ця жорстока повномасштабна війна. Відзначення наших полеглих Героїв – це нагадування суспільству, що боротьба з ворогом триває. Ми завжди будемо вдячні Володимиру Катамаю за мужність і ту неоціненну жертву, яку він віддав за Батьківщину та свій народ. Герої не вмирають…” – зазначив голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий.

     Володимир Катамай ще у 2015 р. під час 4-ї хвилі мобілізації, не чекаючи повістки, сам з’явився у військкомат та розпочав службу в лавах ЗСУ в зоні проведення АТО/ООС. З того часу служба перестала бути “покликанням” і стала його життям. Поки тривала АТО/ООС, він кілька разів поновлював контракт після його завершення, аби продовжувати службу. І від рядового солдата дійшов до посади командира. Будучи старшим сержантом, Володимир Катамай служив на передовій командиром відділення зенітно-ракетного взводу механізованого батальйону однієї з військових частин. 23 квітня 2022 р. серце нашого земляка зупинилося під час порятунку побратима, внаслідок бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу неподалік м. Попасна.