З КОРИСТЮ ДЛЯ ТІЛА І ДУШІ. ВЕЛОПРОЩА ДО КРИЛОСА (ВІДЕО)

   У п’ятницю, 28 червня 2019 року в Ямницькій об’єднаній територіальній громаді відбулася велопроща до Крилоса під гаслом “За мир і спокій в Україні”, присвячена Дню Конституції нашої Держави.

   Проведення культурно-духовного спортивного заходу стало доброю традицією в ОТГ, адже відбувається другий рік поспіль і примітно набуває все більших обертів. До участі велопрощі долучилися керівництво Ямницької об’єднаної територіальної громади на чолі з головою Романом Крутим, представники депутатського корпусу ОТГ, в.о. старост населених пунктів громади, працівники апарату Ямницької сільської ради ОТГ, духовні отці та активні мешканці сіл ОТГ. Цьогоріч здійснити велосипедне паломництво до Крилоса прибули близько 80 активістів з Ямниці, Павлівки, Сільця та Тязева.

   Традиційно велопроща розпочалася зі збору прочан у с. Павлівка, далі велосипедний маршрут пролягав через Ямницю, Тязів та Сілець. У кожнім селі прочани зупинялись біля храмів, де була нагода для відпочинку, короткої молитви і благословення духовних отців. Сприятлива погода, щира молитва та патріотичний музичний супровід у дорозі подарували учасникам велопробігу гарний настрій, позитивні емоції та духовне піднесення.

   Кінцевим пунктом велопрощі стало прибуття активістів на Крилоську гору – святе місце, де звідусіль промовляє історія, тісно переплетена із сучасністю. Прочани відвідали Музей історії Давнього Галича, у якому ознайомилися з історичними пам’ятками давньогалицької культури, унікальними експонатами долітописного і княжого періоду в історії Галича, колекціями давньої зброї, ювелірними виробами місцевих майстрів та архітектурними фрагментами фресок старого Успенського собору.

   Після історичного екскурсу Древнім Галичем прочани у храмі Успіння Пресвятої Богородиці спільно молилися  Божественну Літургію за мир та єдність українського народу, яку служили священики церков Ямницької ОТГ, а також слухали повчальну науку настоятеля храму о. Ярослава Жолоба. Наостанок була чудова нагода напитись та набрати освяченої цілющої води з Княжої криниці, а також зробити світлини на фоні мальовничих краєвидів.

    Велика вдячність усім, хто допомагав в організації та проведенні велопрощі до Крилоса під гаслом “За мир і спокій в Україні”, зокрема голові Ямницької об’єднаної територіальної громади Романові Крутому, депутатському корпусу, в.о. старост населених пунктів громади Івану Вацебі, Інні Дейдей, Василю Боднарчуку, начальнику відділу культури, молоді та спорту ОТГ Христині Попадинець, медикам КНП “ЦПМСД” Ямницької ОТГ, а також поліції, яка приїхала з обласного центру для супроводу та порядку на дорозі.

   Дякуємо усім прочанам за активну участь у патріотичному заході, що згуртував усю Ямницьку ОТГ до спільної молитви за Україну. Сподіваємось, добра традиція проведення велопрощі до Крилоса продовжуватиметься, а кількість учасників зростатиме з кожним роком, тож, єднаймося у мирі, молитві, щирій пісні та доброму слові.

ФОТОЗВІТ:

ВІДЕО:

Відео комунального підприємства “ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЯ “ТИСМЕНИЦЯ”