ЯМНИЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ. ЧЕРГОВИЙ ПРОЕКТ

    Заклад освіти Ямницької об’єднаної територіальної громади Ямницький ліцей був відібраний для участі у четвертій хвилі Програми підтримки освітніх реформ в Україні “Демократична школа”, яка реалізується Європейським центром ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи і фінансується за підтримки МЗС Норвегії.  З-поміж 260 заявок українських шкіл переможцями стали лише 60, серед яких зокрема і Ямницький ліцей. 

    01 лютого 2019 у Києві відбулася конференція з нагоди початку роботи четвертого циклу Програми “Демократична школа”. На зустрічі були присутні заступник Міністра освіти й науки України Вадим Карандій, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Києві Уле Хорпестад, виконавчий директор Європейського центру ім. Вергеланда Ана Перона-Ф’єльстад, експерт Ради Європи Мажена Рафальська.

     Участь у заході взяла директор Ямницького ліцею Йордана Лесів. В рамках зустрічі освітянам, тренерам та представникам громадських організацій розповідали про досягнення проекту за минулі роки функціонування, демократичні перетворення шкіл, які мають досвід участі, а також про новації, які будуть реалізовані протягом четвертої хвилі Програми. Під час конференції Йордана Лесів підписала Декларацію про співробітництво, у якій окреслено етапи роботи у Програмі. З 26 лютого по 01 березня 2019 року представники Ямницького ліцею поїдуть на базовий тренінг у м. Львів, а вже у березні-квітні 2019 року тренери Програми прибудуть до навчального закладу у Ямниці з презентацією “Демократичної школи” та лекціями щодо основ демократії, честі та гідності, прав людини, громадянського суспільства. Під час цього візиту буде складено план змін для навчального закладу, над реалізацією якого учні, їхні батьки, вчителі та тренери Програми спільно працюватимуть протягом 1,5 року.

   Програма “Демократична школа”  спрямована на поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі, а також сприяння організації навчально-виховної роботи на принципах Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства і прав людини. Структура Програми передбачає поглиблення діалогу між різними регіонами України через налагодження партнерських зв’язків між школами.

ФОТОЗВІТ: