ЯМНИЦЬКА ГРОМАДА ВТРЕТЄ ПРОВЕЛА СВЯТКОВУ РОЗКОЛЯДУ (ВІДЕО)

   Доброю традицією для Ямницької об’єднаної громади стало завершення циклу новорічно-різдвяних святкувань гучною розколядою “Ой, радуйся, земле, Син Божий народився!”. У неділю 26 січня церква св. Миколая Чудотворця гостинно відчинила двері для колядників з п’яти сіл об’єднаної громади. Розпочалося дійство з урочистої ходи колективів до храму та спільного виконання колядки “Нова радість стала”. Вперше разом з фольклорними колективами Ямниці, Павлівки, Тязева і Сільця на розколяді виступили артисти-аматори будинку культури с. Рибне, яке нещодавно приєдналося до Ямницької ОТГ.

   На велелюдне свято завітали голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий, заступник сільського голови Микола Зелінський, секретар Ямницької сільської ради ОТГ Юрій Проценко, в.о. старост старостинських округів громади, представники депутатського корпусу, духовенство, працівники Ямницької сільської ради, ЗМІ, громадськість.

  Настоятель храму отець-мітрат Богдан Курилів благословив учасників дійства на вдале проведення мистецького заходу, побажавши Господнього благословення і небесних щедрот.

    З вітальним словом до присутніх звернувся сільський голова Роман Крутий. Він подякував колективам за вертепні дійства, Маланку, дорослу й дитячу коляду в ОТГ, яка тішила жителів протягом усіх Різдвяних свят. Окрему вдячність очільник громади висловив усім, хто долучився до організації різдвяних фестин і став їх учасником, продовжуючи зберігати й відтворювати українські традиції та християнські звичаї: художнім колективам, художнім керівникам, отцям, старостам, відділам культури та освіти, а також громадам населених пунктів ОТГ, котрі приймають і підтримують виконавців у їх добрих намірах.

   “Відрадно, що наша розколяда у цьому році стала більшою, ніж у попередні роки, бо разом з усією великою родиною Ямницької ОТГ колядує і громада села Рибне”, – зазначив Роман Крутий.

    Голова ОТГ щиро побажав усім міцного здоров’я, миру, достатку, єдності, благополуччя, злагоди в родинах і всіх земних благ.

   На імпровізованій мистецькій сцені у стінах храму різдвяні мелодії звучали по-особливому піднесено. Артисти-аматори гідно продемонстрували свої таланти, відобразивши неповторність автентичних колядок та увесь різдвяний колорит зимових свят. Лунали й стародавні твори, інтерпретовані на сучасний лад. Колядники у своїх виступах щиро бажали всім присутнім щонайкращих гараздів,  добра, миру та злагоди. Учасниками різдвяної феєрії у Ямницькій громаді цьогоріч були фольклорні колективи, представники будинків культури та закладів освіти сіл ОТГ, церковні хорові колективи, вихованці катехитичної школи при церкві св. Миколая у Ямниці і талановита молодь:

  • вокальні ансамблі “Відродження” та “Калина” будинку культури с. Ямниця. Художній керівник – Євген Галька;
  • колектив Сілецької гімназії;
  • колектив Ямницького ліцею;
  • колектив Тязівської гімназії;
  • колектив Павлівського ліцею;
  • колектив будинку культури с. Рибне “Калиновий цвіт”. Художній керівник – Ірина Павлик;
  • учасники художньої самодіяльності будинку культури с. Тязів – гурток “Театральна скриня” з театралізованим вертепним дійством “Різдвяна зірниця”. Художні керівники: Світлана Желюк та Оксана Ковальчук;
  • молодіжний фольклорний колектив “Вишиванка” та аматорський дитячий театр-студія “Літопис” будинку культури с. Сілець. Художній керівник – Галина Бибик;
  • молодіжний церковний хор церкви Різдва Христового с. Сілець. Регент хору – Василь Величко;
  • різдвяна вистава “Вифлеємська ніч” за участю дітей катехитичної школи парафії святого Миколая с. Ямниця. Художній керівник – Ольга Рожак;
  • вокальний ансамбль “Берегиня” будинку культури с. Ямниця. Художній керівник – Ірина Павлик;
  • вокально-інструментальний ансамбль “Реприза” Ямницької ДМШ. Художній керівник – Світлана Бойко, концертмейстер – Мар’яна Гусар;
  • колектив ГО “Молодіжний Альянс Ямниці“. Художній керівник – Христина Сташенко;
  • аматорський художній колектив “Вифлеємська зоря” будинку культури с. Павлівка. Художні керівники: Олександра Боднар, Світлана Бойко та Заслужений діяч мистецтв України Володимир Савчук;
  • народна, аматорська, хорова капела “Дзвін” ім. Романа Долчука, будинку культури с. Ямниця. Художній керівник та диригент Ярема Павлик, концертмейстер – Андрій Дейчаківський.

         Хочеться подякувати всім, хто доєднався до спільної розколяди Ямницької ОТГ, яка уже стала доброю традицією. Тож нехай світло Вифлеємської зорі продовжує зігрівати людські душі, а спільна коляда з року в рік єднає усіх в єдину велику родину на благо громади й України.

ФОТОЗВІТ:

Відео комунального підприємства “ТЕЛЕРАДІООРГАНІЗАЦІЯ “ТИСМЕНИЦЯ“