ЯМНИЦЬКА ОТГ НА ХАРКІВСЬКОМУ ФЕСТИВАЛІ “ВЕРТЕП-ФЕСТ 2020”

   Протягом 11-12 січня 2020 року представники Ямницької об’єднаної територіальної громади побували на Всеукраїнському фестивалі вертепів “Вертеп-фест 2020”, який за доброю традицією організувало місто Харків.

   Учасниками фестин цьогоріч були близько 900 представників з усіх куточків України, які на 45-ти локаціях виступали по всьому місту, демонструючи його мешканцям велике різноманіття вертепних жанрів: лялькові вистави, театр тіней, виступи кобзарів, живі костюмовані вертепи тощо.

  Урочисто заколядував на Слобожанщині й колектив Будинку культури с. Павлівка “Вифлеємська зоря”, котрий уже вчетверте завітав до Харкова, де разом з ансамблем викладачів Ямницької дитячої музичної школи “Реприза” дзвінкою колядою та різдвяним дійством долучилися до найчисленнішого в Україні вертепного перформансу. Цьогорічний сценарій представленого колективом вертепу був більш патріотичним. Поряд з древнім сюжетом народження Ісуса Христа розкривається ще одна сюжетна лінія сучасного світу, з його проблемами: одвічною боротьбою добра і зла, війни і миру, влади та народу.

  Першого вертепного дня аматори виступали на соціальних локаціях та в мережах торгово-розважальних центрів. Колядників можна було зустріти навіть в громадському транспорті: тролейбусах, трамваях, метро. Не менш вражаючими були виступи усіх вертепів та фольклорних ансамблів на головній сцені в парку ім. М. Горького.

   У другий день фестивалю масштабною вертепною ходою на головній вулиці міста пройшли понад 1500 осіб, котрі у піднесеному настрої разом виконали “Нова радість стала”. Не менш щирим та багатим на позитивні емоції став і фінальний захід “Вертеп-фесту”  фольклорна вечірка “Етновечорниці”. Запальні танці, колоритні співи, дотепні сценки, розповіді про зимові традиції і пригощання національними стравами припали до душі усім гостям дійства.

    Велика подяка організаторам заходу за запрошення і гостинність, сільському голові Ямницької об’єднаної територіальної громади Романові Крутому – за сприяння і підтримку, в.о. старости с. Павлівка Івану Вацебі – за організацію поїздки, т.в.о. начальника відділу культури, молоді та спорту ОТГ Марті Вацебі, а також художнім керівникам та всім учасникам від Ямницької ОТГ, які гідно представили громаду на IV Всеукраїнському фестивалі традиційних і сучасних вертепів “Вертеп-фест 2020”.

ФОТОЗВІТ: