375-ЛІТНІЙ ЮВІЛЕЙ СЕЛА РИБНЕ

    У першу осінню неділю 06 вересня 2020 р. село Рибне святкувало 375-у річницю з часу першої писемної згадки про населений пункт.

  Цьогоріч знакова для мешканців Рибного дата стала особливою, адже вони вперше відзначали День народження своєї малої батьківщини у складі Ямницької об’єднаної територіальної громади. Звісно, через пандемію коронавірусу, святкування були обмеженими, проте такий поважний ювілей для риб’ян є особливим днем, коли кожен радіє з того, що є частинкою єдиної сільської родини.

   Урочистості з нагоди свята розпочалися ранковою Божественною літургією на місцевій парафії Собору Пресвятої Богородиці. Урочисту Літургію відвідали поважні гості – голова Ямницької об’єднаної територіальної громади Роман Крутий, секретар сільської ради ОТГ Юрій Проценко, депутат ОТГ Олег Драганчук, в.о. старости с. Рибне Василь Ісаків, гості та громада села. Парафіяни у спільній молитві прохали Господа міцного здоров’я, припинення пандемії, миру та спокою в Україні, добробуту для свого населеного пункту, об’єднаної громади і всієї нашої Держави.

    На завершення Служби Божої зі словами теплих поздоровлень до усіх присутніх звернувся сільський голова Роман Крутий, котрий від себе особисто та від імені депутатів привітав жителів Рибного зі святом і побажав міцного здоров’я, любові, миру, благополуччя, а селу Рибне – добробуту та процвітання у складі об’єднаної громади.

    “У грудні минає рік, відколи село Рибне приєдналося до Ямницької ОТГ. Протягом цього часу керівництво громади продовжує докладати максимум зусиль для допомоги населеному пункту у вирішенні ключових проблем і завдань – зроблено берегоукріплення в урочищі “Ровені”, відновлено місток через потічок, продовжується освітлення вулиць, відновлено сходи у будинку культури, крім того, триває робота над покращенням дорожньої інфраструктури. Ми старатимемось і надалі підтримувати розвиток села Рибне, щоби створити кожному мешканцю доступні й комфортні умови для проживання”, – наголосив очільник громади.

   Привітав односельчан з цим чудовим святом і в.о. старости села Василь Ісаків, котрий зичив усім щонайкращих гараздів, успіхів, Божої опіки, мирного неба та всіх земних благ.

   Приємним моментом недільного дійства стало привітання кращих жителів села у різних номінаціях. Відзначили найстаршого (Марта Ісаків) і наймолодшого (Артур Багайлюк) мешканців, найстаршу (Садловські Михайло та Катерина) і наймолодшу (Михнюк Василь та Наталія) подружні пари, а також іменинницю (Тетяна Данилюк), котра того дня відзначала День народження. Для ювілярів прозвучали найкращі вітання і побажання щастя, добробуту, міцного здоров’я, злагоди і доброї долі.

   Святкування 375-ї річниці села Рибне підсумував спортивний захід для жителів села – на місцевому стадіоні відбувся товариський футбольний матч між командами c. Рибне та с. Драгомирчани, що завершився дружньою нічиєю із рахунком 5:5.

ФОТОЗВІТ: