ЧЕРГОВІ КРОКИ У МІЖНАРОДНІЙ СПІВПРАЦІ. ПІДПИСАНО УГОДУ З РУМУНІЄЮ

   30 січня 2022 р. між Ямницькою територіальною громадою та містом Ардуд (повіт Сату-Маре, Румунія) було укладено меморандум про співробітництво. Офіційний документ підписали сільський голова Ямницької сільської ради Роман Крутий та міський голова міста Ардуд – Овідіу Маріус Дума.

   Під час урочистого підписання угоди в приміщенні Музею Ямницької ТГ були також присутні, заступник сільського голови Микола Зелінський, старости сіл громади, начальники відділів, директор Ямницького ліцею Йордана Лесів, керівник КНП “ЦПМСД” Марина Островська, депутат обласної ради Роман Ткач, митрофорний протоієрей о. Богдан Курилів, начальник Державного пожежно-рятувального поста с. Ямниця Тарас Кривенчук та радник з питань децентралізації U-Lead з Європою Максим Чопей.

   Основна мета співпраці полягає в участі у спільних проектах, які фінансуються за підтримки Європейського союзу. Спільне партнерство буде реалізовано завдяки Програмі прикордонного співробітництва “Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна”. Слід зазначити, що громада міста Ардуд має доволі успішний досвід написання різноманітних проектів. Таке співробітництво стало можливим завдяки сприянню генерального секретаря та голови Сатумарської філії Союзу українців Румунії – п. Ірині Любі Горват.

   Сторони розвиватимуть взаємне партнерство в галузі охорони навколишнього середовища, будуть сприяти розвитку та реалізації національних стратегій щодо запобігання та боротьби з причинами пошкодженя екологічного балансу обох громад, реалізовувати культурні обміни та сприяти соціально-економічному розвитку.

   В рамках візиту гості відвідали ПрАТ “Івано-Франківськцемент”, побували в Ямницькому ліцеї,  церкві Святого Миколая, а також ознайомилися з роботою сільської ради, Центру надання адміністративних послуг та Центру первинної медико-санітарної допомоги.

     Голова Ямницької територіальної громади Роман Крутий зазначив, що налагодження партнерських взаємин між українською та румунською сторонами обов’язково стане новим поштовхом для подальшого розвитку громад. В свою чергу, міський голова м. Ардуд – Овідіу Маріус Дума заявив, що таке співробітництво принесе позитивний результат та висловив щиру вдячність за гостинність.

ФОТОЗВІТ:

ВІДЕО